Diagnostiek volwassenen

Ben je op zoek naar diagnostiek voor volwassenen?

Bij Bzonder hebben we geen wachtlijsten. In 5 weken* heb je de uitslag van het diagnostiek traject voor volwassenen.  Je ontvangt daarbij een psychologische rapportage. Sneller nodig? Ga dan voor een spoedverzoek.*

* Na eerste consult van het diagnostiek traject. Het eerste consult van het diagnostiek traject, is het intake consult dat volgt op je pre-intake. Als in deze periode feestdagen of vakanties vallen, kan de doorlooptijd wat langer zijn.
* Kijk voor de actuele stand van zaken op onze hoofdpagina in het menu.

Stuur een bericht

 

Wat is diagnostiek?

In een diagnostiek traject voor volwassenen wordt een diagnose gesteld. Een diagnose bestaat uit een zogeheten ‘DSM classificatie’ van de symptomen die je ervaart. Bijvoorbeeld of je klachten vallen binnen het autisme spectrum, of juist passen bij ADHD of iets anders. Daarnaast is er ook een beschrijvende diagnose. Hierin staat wat jouw klachten zijn en waar deze vandaan komen.

diagnostiek

Waarom diagnostiek voor volwassenen bij Bzonder?

Bzonder! Zorg & Coaching is de specialist bij ADHD, ADD, autisme en burnout. Bij Bzonder besteden we veel aandacht aan wie jij bent als persoon. Vanzelfsprekend zijn we gebonden aan standaarden en DSM classificaties, dit is de basis van diagnostiek. Voor ons is diagnostiek echter niet alleen ‘symptomen vinken’, maar ook kijken naar wie jij bent. We zien bijvoorbeeld regelmatig vrouwen met burnoutklachten, waarbij uiteindelijk blijkt dat ze autisme hebben. Ze hebben zich allerlei (uitputtende) sociale strategieën aangeleerd om hun autisme te verbloemen. Hierdoor werd dit door eerdere behandelaars niet herkend.

Daarnaast doen we uitgebreid onderzoek naar verschillende  onderdelen van jouw persoonlijkheid en klachten. We kijken dus niet alleen naar of je wel of niet één bepaalde diagnose hebt, maar onderzoeken jou als geheel. Hierdoor krijg je een completer plaatje van waar jouw klachten vandaan komen. Ook krijg je van ons een complete psychologische rapportage na afronding.

Bij Bzonder! hebben we geen wachtlijsten. Je kunt bij ons direct* beginnen met jouw diagnose traject.

 

Wat kost diagnostiek voor volwassenen?

Het tarief voor een diagnostisch traject vindt je op deze pagina.

 

Hoe ziet het traject tot een diagnose eruit?

Afhankelijk van je diagnostiekvraag, doorloop je het enkelvoudige, complexe of spoedtraject. Voorafgaand aan je eerste afspraak, ontvang je een aantal vragenlijsten die je van te voren invult. De eerste afspraak is een intakegesprek (90min), waarin we je allerlei vragen stellen over jezelf, je omgeving, je verleden en hoe je in het leven staat.

De tweede en soms derde afspraak bestaan uit psychodiagnostische vragenlijsten (120-180min) of ander testmateriaal. Daarnaast heb je nog een consult met een tweede intaker. Wanneer alle informatie is verwerkt, ontvang je je psychologische rapportage met daarin je eventuele diagnose vermeld en uitgelegd. Ook heb je een afsluitend adviesgesprek met de intaker (45min). Minimaal één consult vind altijd plaats middels videobellen.

 

De snelle checks

✓ Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig

✓ We hebben geen wachtlijst

✓ Geschikt voor 18+

✓ Geen vergoeding door verzekering (dit geldt voor elke zorgverzekering in Nederland bij een losstaand diagnostiektraject)

✓ Op kantoorlocatie van Bzonder in Tilburg

 

Meer weten of aanmelden?

Neem contact met ons op. Je kan ook eerst een korte autisme test of ADD test doen.

 

Mogelijk ook interessant voor jou

ADD Diagnose

Hulp bij een relatie bij ADHD

Boek jouw pre-intake

ADHD Test

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.