(Z) Diagnostiek

Ben je op zoek naar diagnostiek zonder behandeling en wil jouw organisatie hieraan bijdragen?

Bzonder biedt (online) diagnostiek zonder wachtlijsten**. In 5 weken* heb jij je officiële diagnose en psychologische rapportage. Sneller nodig? Ga dan voor een spoedverzoek.

*Als in deze periode feestdagen of vakanties vallen, kan de doorlooptijd wat langer zijn. 
**Let op! Op dit moment is er een korte wachtlijst, die weer verder wordt gepland vanaf 1 februari 2023 op basis van aanmelding en betaling (bijgewerkt: 26-01-2023). Wil je toch sneller geholpen worden? Dat kan met een spoedtraject.

Wat is diagnostiek?

In een diagnostiek traject wordt een diagnose gesteld. Dit bestaat uit een zogeheten ‘DSM classificatie’ van de symptomen die je ervaart. Bijvoorbeeld of je klachten vallen binnen het autisme spectrum, of juist passen bij ADHD of iets anders. Daarnaast is er ook een beschrijvende diagnose. Dit geeft aan wat er met je aan de hand is en waarom.

Waarom diagnostiek bij Bzonder?

Bij Bzonder hebben we specialistische psychologische expertise en bijzondere expertise op het gebied van ADHD, ADD, autisme en stressklachten. Daarbij besteden we veel aandacht aan wie jij bent als persoon. Vanzelfsprekend zijn we gebonden aan standaarden en DSM classificaties, dit is de basis van diagnostiek. Voor ons is diagnostiek echter niet alleen ‘symptomen vinken’, maar ook kijken naar wie jij bent en hoe klachten zich tot elkaar verhouden. Je wil immers niet alleen een ‘labeltje’ weten, maar vooral ook wat het voor jou betekent. We zien bijvoorbeeld veel vrouwen die pas op latere leeftijd een ADHD diagnose kregen, omdat ze zichzelf veel compensatiestrategieën hadden aangeleerd, die door eerdere behandelaars niet werden herkend. Dit heeft vaak grote gevolgen voor de levensloop en het functioneren.

Daarnaast doen we uitgebreid onderzoek naar verschillende  onderdelen van jouw persoonlijkheid en klachten. We kijken dus niet alleen naar of je wel of niet één bepaalde diagnose hebt, maar onderzoeken jou als geheel. Dit betekent dat een completer plaatje krijgt van waar jouw klachten vandaan komen. Je krijgt van ons een complete psychologische rapportage na afronding. Ook kan je een diagnostiektraject indien gewenst combineren met loopbaanadvies.

Aangezien we particuliere zorg bieden, kunnen we volledige privacy garanderen: de uitslag van het traject, en dus onder andere de diagnose, is alleen voor jouw informatie. Dit wordt verder nergens geregistreerd of bekend gemaakt. Onze diagnose heeft wel dezelfde geldigheid als die van elders.

Tot slot hebben we geen wachtlijsten**. Wanneer jij zelf flexibel bent in jouw afspraakmogelijkheden, kan je bij ons direct* beginnen.

Wat kost diagnostiek?

Het tarief voor een enkelvoudig traject* is 1384,50 euro. Een enkelvoudig traject gaat om een herdiagnose van eerder onderzoek, of toevoeging van intelligentie onderzoek aan een ander traject.
Het tarief voor een complex traject basis is 1928,50 euro. Een complex traject gaat om het vermoeden van een specifieke diagnose.
Het tarief van een complex traject plus is 2315,50 euro. Een complex plus traject gaat om het vermoeden van meerdere diagnose en/of complexe samenhang. Dit is het meest gekozen traject.
Bij een spoedtraject bedraagt de toeslag +100%.

Voor sessies op kantoor geldt een toeslag.

Een diagnostiektraject valt niet onder verzekerde zorg. Onze cliënten financieren hun zorg zelf, of ontvangen een bijdrage via de werkgever.

Ben je ZZP’er? Dan kun je gebruik maken van het fiscale voordeel door onze zorg af te trekken. Dit kan tot de helft van de kosten schelen.

Het is altijd ter beoordeling aan Bzonder welk traject passend is voor jouw situatie.

 

Hoe ziet een diagnostiektraject eruit?

Afhankelijk van je diagnostiekvraag, doorloop je het enkelvoudige, complexe of spoedtraject. Voorafgaand aan je eerste afspraak, ontvang je een aantal vragenlijsten. Deze vul je in voor deze afspraak. De eerste afspraak is een intakegesprek (90min), waarin we je allerlei vragen stellen over jezelf, je omgeving, je verleden en hoe je in het leven staat. De tweede en soms derde afspraak bestaan uit psychodiagnostische vragenlijsten (120-180min) of ander testmateriaal. Daarbij word vaak ook iemand uit jouw omgeving betrokken die jou en jouw gedrag als kind goed kent. Daarnaast heb je nog een consult met een tweede intaker.

Wanneer alle informatie is verwerkt, ontvang je je psychologische rapportage en heb je een afsluitend adviesgesprek met de intaker (45min). Met toestemming van jou kunnen we daarbij ook (een gedeelte van) jouw rapportage ook toelichten aan jouw werkgever. Minimaal één consult vind altijd plaats middels videobellen. Wanneer gewenst, kan het gehele traject online plaatsvinden. Alleen wanneer intelligentie/neuropsychologisch onderzoek gewenst is, is een eenmalige fysiek afspraak noodzakelijk.

 

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geen lange wachtlijst

✓ Online of op kantoorlocatie van Bzonder in Tilburg

✓ Geen vergoeding door verzekering (dit geldt voor elke zorgverzekering in Nederland bij een losstaand diagnostiektraject)

 

Meer weten of aanmelden?

Neem contact met ons op. Als je het idee hebt dat jouw klachten binnen ADHD of ADD passen, kun je ook eerst onze korte ADHD of ADD test doen. Denk je dat jouw klachten zouden kunnen vallen binnen autisme, dan kan je ook een korte autisme test doen.

Contact

 

 

Mogelijk ook interessant voor jou

Eerste  spoor traject ziekteverzuim

Tweede spoor traject ziekteverzuim

Loopbaanadvies

Maatwerk & advies voor bedrijven

Loopbaanonderzoek

Representatieve ruimte huren?

 

 

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.