Autisme test

Autisme Test

Hier vind je een autisme test, om te kijken of jouw klachten binnen autisme passen. Autisme, officieel: autisme spectrum stoornis (ASS),  is een overkoepelende term voor meerdere stoornissen. In de onderstaande zelftest staan de kenmerken die autisme spectrum stoornissen met elkaar gemeen hebben. Als je je herkent in de uitspraken, zou het kunnen dat je een stoornis in het autisme spectrum hebt. Een echte diagnose kan alleen gesteld worden door een psycholoog met kennis van autisme. Meer weten over autisme? Klik hier voor de kenmerken van autisme of kijk welke behandeling of begeleiding wij bieden. Je kunt ook vrijblijvend ons contactformulier invullen als je vragen hebt over je klachten, we nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op.
 

Test

Hieronder staan tien stellingen die kenmerkend zijn voor volwassenen met autisme. Lees de stellingen door en tel hoeveel er op jou van toepassing zijn.

  1. Als er verschillende mensen om me heen aan het praten zijn, lijkt het alsof ik alle gesprekken tegelijk volg. Ik kan me daar moeilijk voor afsluiten en geeft me een akelig gevoel.
  2. Ik merk dat ik dingen die gezegd worden vaak letterlijk neem, terwijl de ander het niet letterlijk bedoelt.
  3. Ik vind het moeilijk te bedenken dat ik iets dat ik geleerd heb in een bepaalde situatie, ook in een andere situatie kan gebruiken.
  4. Als ik naar een plaatje of een foto kijk, zie ik meestal eerst alle objecten apart en daarna zie ik pas het geheel of de context.
  5. Ik heb er grote moeite mee wanneer dingen anders gaan dan ik verwacht.
  6. Ik vind het moeilijk om zaken vanuit het standpunt van een ander te zien.
  7. Veel sociale gebruiken en gewoonten vind ik onzinnig.
  8. Ik merk dat anderen emotioneler op dingen reageren dan ik zelf doe.
  9. Anderen zeggen wel eens tegen me dat het lijkt alsof ik geen emoties heb.
  10. Ik doe dingen op de meest efficiënte wijze en kan moeilijk begrijpen dat anderen het anders doen.

Als je jezelf in vijf of meer uitspraken herkent en ze gelden al sinds lange tijd voor je, dan heb je mogelijk een stoornis in het autisme spectrum. Neem contact met ons op als je meer wil weten over je eigen klachten, autisme, een diagnose, of over onze behandeling of begeleiding.

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.