Diagnostiek

Ben je op zoek naar diagnostiek zonder behandeling?
Wat is diagnostiek?
Waarom diagnostiek bij Bzonder?
Wat kost diagnostiek?
Hoe ziet een diagnostiektraject eruit?
Direct aanmelden

Ben je op zoek naar diagnostiek zonder behandeling?

Bzonder biedt (online) diagnostiek zonder wachtlijsten in zowel Nederlands als Engels**. 

In 5 weken* heb jij je officiële diagnose en psychologische rapportage. Sneller nodig? Ga dan voor een spoedverzoek.

*Na eerste consult van het diagnostiek traject. Het eerste consult van het diagnostiek traject, is het intake consult dat volgt op je pre-intakeAls in deze periode feestdagen of vakanties vallen, kan de doorlooptijd wat langer zijn. 

**Let op! Je kan je momenteel alleen aanmelden voor Nederlandstalige online trajecten. Momenteel werken we aan de uitbreiding van ons team om aan de groeiende vraag van onze diensten te voldoen. Onze wachttijden kunnen hierdoor dan ook wat langer zijn dan normaal. We werken op dit moment met een korte wachtlijst, deze wordt gepland op basis van hulpvraag, type aanmelding, ondertekening en betaling. Op dit moment kunnen we geen exacte wachttijd aangeven voor diagnostiek, ons team houdt de situatie nauwlettend in de gaten en we doen er alles aan om onze wachttijd zo kort mogelijk te houden. Mocht het na de ondertekening van de overeenkomst en betaling langer dan 4 maanden duren voor je met de diagnostische pre-intake kan beginnen en mocht je om deze reden jouw aanmelding in willen trekken, dan zullen wij het volledige aankoopbedrag restitueren. Wil je toch als eerste geholpen worden? Dat kan met een spoedtraject.  Neem gerust contact op als je hier meer over wil weten. (Bijgewerkt: 23-05-2024).

Premium zorg

Wat is diagnostiek?

In een diagnostiek traject wordt een diagnose gesteld. Deze bestaat uit een zogeheten ‘DSM classificatie’ van de symptomen die je ervaart. Bijvoorbeeld of je klachten vallen binnen het autisme spectrum, of juist passen bij ADHD of iets anders. Daarnaast is er ook een beschrijvende diagnose die aangeeft wat er met je aan de hand is en waarom.

Ben jij een ouder of naaste van iemand met een diagnose dan kan je bij ons terecht als je handvatten en tips hiervoor wilt krijgen. Kijk dan hier.

Waarom diagnostiek bij Bzonder?

Bij Bzonder hebben we specialistische psychologische expertise en bijzondere expertise op het gebied van ADHD, ADD, autisme en stressklachten. Daarbij besteden we veel aandacht aan wie jij bent als persoon. Vanzelfsprekend zijn we gebonden aan standaarden en DSM classificaties, dit is de basis van diagnostiek. Voor ons is diagnostiek echter niet alleen ‘symptomen vinken’, maar ook kijken naar wie jij bent en hoe klachten zich tot elkaar verhouden. Je wil immers niet alleen een ‘labeltje’ weten, maar vooral ook wat het voor jou betekent. We zien bijvoorbeeld veel vrouwen die pas op latere leeftijd een ADHD diagnose kregen, omdat ze zichzelf veel compensatiestrategieën hadden aangeleerd, die door eerdere behandelaars niet werden herkend. Dit heeft vaak grote gevolgen voor de levensloop en het functioneren.

Daarnaast doen we uitgebreid onderzoek naar verschillende  onderdelen van jouw persoonlijkheid en klachten. We kijken dus niet alleen naar of je wel of niet één bepaalde diagnose hebt, maar onderzoeken jou als geheel. Hierdoor krijg je een completer plaatje krijgt van waar jouw klachten vandaan komen. Ook krijg je van ons een complete psychologische rapportage na afronding. Je kunt een diagnostiektraject indien gewenst combineren met loopbaanadvies.

Volledige privacy

Aangezien we particuliere zorg bieden, kunnen we volledige privacy garanderen: de uitslag van het traject, en dus onder andere de diagnose, is alleen voor jouw informatie. Dit wordt verder nergens geregistreerd of bekend gemaakt. Onze diagnose heeft wel dezelfde geldigheid als die van elders.

Tot slot hebben we geen wachtlijsten**. Wanneer jij zelf flexibel bent in jouw afspraakmogelijkheden, kan je bij ons direct* beginnen.

 

Wat kost diagnostiek?

Het tarief voor een enkelvoudig traject is 1513 euro. Een enkelvoudig traject gaat bijvoorbeeld om intelligentie onderzoek. 

Het tarief voor een complex traject basis is 2027 euro. Een complex traject basis gaat om het vermoeden van een afgebakende specifieke diagnose. Dit traject kan alleen worden gekozen op basis van expliciet advies van Bzonder. 

Het tarief van een complex traject plus is 2470 euro. Een complex plus traject gaat om brede diagnostiek. Dit is het gangbare diagnostiektraject. 

Kies je voor een directe aanmelding inclusief de pré-intake dan krijg je korting. Een complex traject plus is dan 2528 euro (ipv 2470 euro + losse pré-intake).

Bij een spoedtraject bedraagt de toeslag +100%. Voor sessies op kantoor geldt een toeslag.

Een diagnostiektraject bij Bzonder valt niet onder verzekerde zorg en heeft geen medische noodzaak. Onze cliënten financieren hun zorg zelf, of ontvangen een bijdrage via de werkgever. Ben je ZZP’er? Dan kun je gebruik maken van het fiscale voordeel door onze zorg af te trekken. Dit kan tot de helft van de kosten schelen.

Het is altijd ter beoordeling aan Bzonder welk traject passend is voor jouw situatie.

Hoe ziet een diagnostiektraject eruit?

Afhankelijk van je diagnostiekvraag, doorloop je het enkelvoudige, complexe of spoedtraject. Voorafgaand aan je eerste afspraak, ontvang je een aantal vragenlijsten die je vooraf aan de afspraak invult. De eerste afspraak is een intakegesprek (90min), waarin we je allerlei vragen stellen over jezelf, je omgeving, je verleden en hoe je in het leven staat. De tweede en soms derde afspraak bestaan uit psychodiagnostische vragenlijsten (120-240min) of ander testmateriaal. Daarbij word vaak ook iemand uit jouw omgeving betrokken die jou en jouw gedrag als kind goed kent. Daarnaast heb je nog een consult met een tweede intaker.

Wanneer alle informatie is verwerkt, ontvang je je psychologische rapportage en heb je een afsluitend adviesgesprek met de intaker (45min). Minimaal één consult vind altijd plaats middels videobellen. Wanneer gewenst, kan het gehele traject online plaatsvinden. Alleen wanneer intelligentie/neuropsychologisch onderzoek gewenst is, is een eenmalige fysiek afspraak noodzakelijk.

Meer weten?

Neem contact met ons op. Als je het idee hebt dat jouw klachten binnen ADHD of ADD passen, kun je ook eerst onze korte ADHD of ADD test doen. Denk je dat jouw klachten zouden kunnen vallen binnen autisme, dan kan je ook een korte autisme test doen.

Je kan je ook direct aanmelden.

Contact

Premium zorg

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geen lange wachtlijst

✓ Geschikt voor volwassenen (18+)

✓ Geen vergoeding door je zorgverzekering (dit geldt voor elke zorgverzekering in Nederland bij een losstaand diagnostiektraject zonder behandelintentie en zonder medische noodzaak)

✓ Vaak vergoed door de werkgever

✓ Online of op kantoorlocatie Tilburg

 

Mogelijk ook interessant voor jou

Loopbaanadvies

Boek jouw pre-intake

Behandeling autisme

Kenmerken ADD bij volwassenen

Asperger test voor volwassenen

Direct aanmelden?

Dat kan door het invullen van onderstaand inschrijfformulier.

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf