Coaching voor ouders

 

Coaching voor ouders van een volwassen kind met autisme of AD(H)D

Je bent ouder van een volwassen kind met een diagnose zoals autisme of AD(H)D. Of er is sprake van een vermoeden daarvan. Je wilt jouw zoon of dochter daarin zo goed mogelijk ondersteunen, want je wilt het beste voor jouw kind.

Als ouder ken je je kind, maar je wilt beter begrijpen wat deze diagnose inhoudt. Wellicht heb je veel vragen over wat deze diagnose betekent voor het dagelijkse leven van jouw zoon of dochter. Coaching voor ouders van een volwassen kind met autisme of AD(H)D kan jou hierbij helpen. In een coaching sessie geven de experts van Bzonder antwoord op de vragen die jij hebt. Bzonder denkt met jou mee hoe jij jouw kind het beste kan ondersteunen.

Wanneer is een coaching sessie geschikt?

Herken jij als ouder het volgende?

  • Je ziet jouw kind vastlopen in studie of werk en wilt hem/haar hier zo goed mogelijk bij begeleiden.
  • Je wilt graag meer handvatten en tools om met je kind te communiceren.
  • Jouw kind wil niet geholpen worden. Je wilt graag advies over hoe je het gesprek hierover kunt openen.
  • Je wilt meer zelfstandigheid voor je kind in het dagelijkse leven. En vraagt je af hoe je dit kunt bereiken
  • Jouw kind heeft net een diagnose gekregen en je wilt hem hierbij ondersteunen.

Is er sprake van een vermoeden van een diagnose en wil je weten wat de mogelijkheden zijn om deze officieel te laten vast stellen kijk dan hier. 

 

Contact Boek een sessie

 

Ps. Je kunt ook van de losse sessie gebruik maken als je zelf behoefte hebt aan een gesprek. Het hoeft niet per se te gaan over de diagnose van jouw zoon of dochter, maar over jou als persoon en datgene waar jij tegenaan loopt.

 

Wanneer kies je als ouder voor autisme of AD(H)D coaching?

Als ouder wil je jouw zoon of dochter helpen in het dagelijkse leven. Daarvoor wil je beter begrijpen wat autisme of AD(H)D voor hem/haar betekent zodat je er meer voor hem/haar kunt zijn. Je wilt dit op een positieve en constructieve manier kunnen doen, op een manier die aansluit bij de behoeften en wensen van jouw kind. Coaching voor jou als ouder is interessant als:

  • Je meer wilt weten over wat autisme of AD(H)D inhoudt
  • Je meer inzicht wilt in wat deze diagnose voor jouw zoon of dochter kan betekenen
  • Je het gedrag van jouw kind beter wilt kunnen duiden
  • Je handige tips en advies wilt krijgen over hoe je het beste kunt reageren (of niet) op het gedrag van je kind
  • Je duidelijker aan anderen wilt kunnen uitleggen wat deze diagnose inhoudt

 

Hoe gaat coaching voor ouders in zijn werk?

In de coaching sessie is ruimte voor jouw specifieke situatie. Hierbij kun kiezen voor een losse sessie of een aantal sessies na elkaar om in korte tijd aan de slag te gaan met jouw vragen over de situatie met betrekking tot je volwassen kind met een diagnose. Dat kan zijn van heel praktische zaken zoals ‘hoe kan ik het beste reageren als hij/zij…’ tot meer diepgaande vraagstukken zoals: ‘wat betekent deze diagnose voor jou als ouder?’

Belangrijk: Bzonder is specialist op het gebied van autisme en AD(H)D bij volwassenen. Wij zijn geen pedagogen en geven geen pedagogisch advies. De coaching is gericht op jou als ouder en is niet bedoeld als behandeladvies voor jouw kind. Wil jij behandeling voor jouw kind kijk dan hier.

Waarom Bzonder?

Bij Bzonder besteden we veel aandacht aan wie jij bent als persoon. Bzonder bestaat uit een team van enthousiaste professionals met ervaring in zowel coaching, training als behandeling. Niet vanuit een papiertje, maar met expertise vanuit de psychologische zorg. Dit betekent dat je niet bij ‘zomaar’ een iemand terecht komt, maar bij een professional die weet waar hij of zij het over heeft. Bzonder heeft expertise op het gebied van autisme, AD(H)D en burn-out klachten bij volwassenen.

Aanmelden of meer weten over coaching voor ouders van een kind met een diagnose?

Contact Premium zorg

 

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geschikt voor volwassenen (18+)

✓ Vaak vergoed door de werkgever

✓ Op kantoorlocatie van Bzonder! in Tilburg of op eigen locatie volgens afspraak

 

Mogelijk ook interessant voor jou

Autisme coaching

AD(H)D coaching

Loopbaanbegeleiding

Zakelijke coaching bij burn-out

Diagnostiek

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.