Relatietherapeut bij ADHD

Ben je op zoek naar een relatietherapeut bij ADHD in Tilburg, Eindhoven, Den Bosch of online?

Bij Bzonder kun je terecht voor (online) relatietherapie als onderdeel van de behandeling voor ADHD of als aparte relatietherapie. Wij zijn relatietherapeut bij adhd. Ook kun je bij ons terecht voor reguliere relatietherapie via LoveShrinks (Bzonder) als er bij jullie geen sprake is van een diagnose.

Heb je geen ADHD, maar speelt er bij jullie andere psychische problematiek die een rol speelt in jullie relatie? Wanneer de problematiek valt binnen onze expertise, ben je ook van harte welkom. Je kan dit zelf even nalezen op onze FAQ, of neem contact met ons op.

Ben je op zoek naar Snel, Senior, Service en Simpel? Kies dan voor premium zorg.

Premium zorg

 

Wanneer ga je naar de relatietherapeut bij ADHD?

Jouw relatie begon met een intense verliefdheid wat zich ontwikkelde tot een diep gevoel van verbondenheid. Maar degene die het dichtst bij je staat kan ook pijn en verdriet veroorzaken. Elke relatie ondervindt zijn hoge pieken en diepe dalen. Het kan gebeuren dat jullie vastlopen in negatieve patronen. Wanneer de stress oploopt zijn jullie niet goed in staat om elkaar objectief te aanschouwen en te begrijpen. Je reageert vanuit je pijn en bijbehorende emotie.

Jullie raken verstrikt in een patroon van miscommunicatie, negativiteit en onbegrip. Onderliggende verlangens en behoeftes worden hierdoor niet goed geuit. De verbinding is kwijt en je weet niet meer hoe je op je partner moet reageren. Wanneer één of beide partners last hebben van ADHD kan ook dat een grote invloed hebben op de relatie. Als je merkt dat je relatie je al tijden meer energie kost dan je oplevert of als er steeds een terugkerend probleem of conflict speelt in je relatie, kan het fijn zijn om daar samen met een relatietherapeut naar te kijken.

Hulp van een relatietherapeut adhd kan zinvol zijn wanneer je je herkent in één of meerdere punten:

 • Je hebt zelf in te grote mate last van je relatieproblemen
 • Jouw partner ervaart ook last van de relatieproblemen
 • Je hebt een diagnose ADHD of hebt een vermoeden hiervan en hebt het idee dat dit een nadelige invloed op je relatie heeft
 • Jullie komen steeds in dezelfde discussies of ruzies terecht
 • Je hebt kinderen die lijden onder de relatieproblemen
 • De verbinding in je relatie wordt steeds minder diep of lijkt helemaal te zijn verdwenen
 • Je hebt het gevoel dat je partner je niet echt begrijpt en het lukt je niet hier verandering in te brengen
 • Je weet niet hoe je je partner iets duidelijk moet maken

Kenmerken ADHD bij volwassenen

Welke signalen van ADHD herken je?

ADHD staat voor attention deficit and hyperactivity disorder, ofwel aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis. In de diagnostiek van ADHD bij volwassenen en kinderen wordt onderscheid gemaakt tussen drie subtypen : een type waarbij het aandachtstekort op de voorgrond staat (ook wel ADD genoemd), een type waarbij de hyperactiviteit/impulsiviteit op de voorgrond staat, en het gecombineerde type.

Ook de klachten bij ADHD kun je onderbrengen in de twee categorieën.

Klachten die bij het aandachtstekort horen:

 • Ik ben heel snel afgeleid
 • Ik kan moeilijk de draad weer oppakken als ik afgeleid ben
 • Ik kan me niet goed inbeelden hoe ik een taak moet aanpakken
 • Ik vind het moeilijk om de stappen op een rijtje te krijgen die ik moet doen om een doel te bereiken
 • Ik vind het moeilijk om het doel op de lange termijn voor ogen te houden als ik met vervelende taken bezig ben

Klachten die bij de hyperactiviteit/impulsiviteit horen:

 • Ik flap er vaak te snel iets uit
 • Ik beslis vaak impulsief, achteraf bedenkt ik me dat het niet handig was
 • Ik vind het moeilijk om echt te beseffen wat de lange termijn gevolgen zijn van mijn acties.
 • Ik ben snel enthousiast en doe dan allerlei toezeggingen
 • Ik word snel boos of geïrriteerd
 • Ik voel me vaak onrustig
 • Ik vind het moeilijk om lang stil te zitten
 • Ik beweeg vaak met mijn handen, vingers of voeten of heb ‘tics’

ADHD bij volwassenen uit zich vaak ook in bijkomende klachten:

 • Oververmoeidheid
 • Stressklachten en burn-out
 • Stemmingsproblemen
 • Laag zelfbeeld

Bovenstaande klachten kunnen invloed hebben op je relatie. Je kan hier ook een korte indicatie adhd test doen. 

 

Wat doet een relatietherapeut bij ADHD?

Een relatietherapeut bij ADHD bij Bzonder heeft als uitgangspunt om het begrip en de emotionele verbondenheid  tussen jou en je partner te herstellen en/of te versterken. Daarbij houden we rekening met de bijzonderheden die in jullie relatie kan spelen door de ADHD. Uiteindelijk is het doel dat jullie allebei jezelf kunnen zijn, beter met elkaar leert communiceren en vanuit je eigen waarden de verbinding met de ander vindt. Jullie zullen uiteindelijk sterker in de relatie staan.

relatietherapeut-adhd

Hoe gaat relatietherapie bij ADHD in zijn werk?

Jullie traject start met een intake en soms met diagnostiek. Wat is er precies aan de hand, wat hebben jullie al gedaan en wat willen jullie graag bereiken? Wat zijn je sterke en minder sterke kanten in jullie relatie?

De start van de relatietherapie bij ADHD is intensief, met afspraken op regelmatige basis. Daarna wordt er afgebouwd naar minder sessies. Tijdens de therapie wordt onderzocht hoe je klacht samenhangt met je omgeving en met de generaties die je zijn voorgegaan.

Binnen de relatietherapie ga je op zoek naar de negatieve interactiepatronen die tussen jullie zijn ontstaan. Onder harde negatieve reacties, zoals boosheid of terugtrekken, liggen vaak andere gevoelens zoals pijn of eenzaamheid. Deze zachtere gevoelens gaan verloren onder de harde reacties, waardoor ze niet meer worden gevoeld of waargenomen. Door contact te maken met met deze onderliggende gevoelens wordt duidelijk waar de pijn zit en waar behoeftes liggen. Door deze naar elkaar te uiten kunnen jullie dichter tot elkaar komen. In deze volgende fase staat het versterken en/of vergroten van de verbinding tussen jullie centraal. Door opdrachten binnen en buiten de sessies, wordt gewerkt aan inzicht en het veranderen van de dynamiek tussen jullie. Omdat het belangrijk is dat je nieuwe patronen aanleert, ga je zelf ook thuis aan de slag. Op deze manier zullen jullie in de toekomst minder snel in dezelfde patronen terug vallen.

Bij LoveShrinks (Bzonder) werken we o.a. met Emotion Focused Therapy (EFT). EFT richt zich op onderliggende emoties en de behoeften van jou en je partner. Hierdoor leer je je eigen en elkaars gevoelens beter begrijpen. Het type coaching wordt afgestemd op jullie behoeften en doelen. Meestal wordt er een combinatie gebruikt van verschillende methoden.

 

Waarom Bzonder?

Bij Bzonder besteden we veel aandacht aan wie jij bent als persoon. Bzonder bestaat uit een team van enthousiaste professionals met ervaring in zowel coaching, training als behandeling. Niet vanuit een papiertje, maar met expertise vanuit de psychologische zorg. Dit betekent dat je niet bij ‘zomaar’ een coach terecht komt, maar bij een professional die weet waar hij of zij het over heeft. Bzonder heeft expertise op het gebied van autisme en ADHD/ADD binnen relaties. Samen willen wij relaties leuker en fijner maken.

 

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geen lange wachtlijst

✓ Geschikt voor volwassenen (18+)

✓ Private, premium en zakelijke trajecten

✓ Online of op kantoorlocatie van Bzonder of zakelijke locatie volgens afspraak

 

Meer weten over onze relatietherapeut bij ADHD?

Neem contact met ons op.

Stuur een bericht Premium zorg

 

Ook mogelijk interessant voor jou

Kenmerken ADHD bij volwassenen

EFT therapie bij ADHD

Relatieproblemen

ASRS vragenlijst

ADHD test

Losse coaching sessie boeken zonder traject

Direct je pre-intake inboeken voor jullie relatietherapie

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.