Online EMDR

Ben je op zoek naar online EMDR behandeling zonder wachtlijsten?

Bij ons kun je direct terecht voor EMDR behandeling vanaf 831 euro. Bzonder heeft jarenlange therapeutische ervaring en specialistische psychologische kennis. Daardoor kunnen we binnen de online EMDR behandeling ook rekening houden met jouw specifieke behoeften en eventueel aanwezige psychische problematiek (ADHD, autisme of andersoortige psychische klachten).

 

Wanneer online EMDR?

Heb je last van herinneringen die zich blijven opdringen? Loop je vast in de verwerking van een bepaalde gebeurtenis? Een onverwerkte schokkende gebeurtenis kan ervoor zorgen dat je je anders gaat voelen, denken en ook gaat gedragen. Je kunt hierbij denken aan een ongeval, een gebeurtenis waarin geweld of overlijden van mensen voorkwam, medische ingrepen die een emotionele impact op je hebben, maar ook aan angsten en fobieën. Je blijft last houden van deze angsten of gevolgen van de gebeurtenis in je dagelijks leven, ook als de gebeurtenis al ver achter je ligt. De link met een onverwerkte schokkende gebeurtenis en je huidige klachten wordt niet altijd gelegd. Online EMDR is een effectieve behandelmethode om je van je klachten af te helpen.

Online EMDR kan zinvol zijn wanneer je je herkent in de volgende klachten ter gevolge van de gebeurtenis:

  • Angsten, fobieën, paniek, onrust
  • Stress en verhoogde alertheid
  • Nare herinneringen aan een heftige gebeurtenis
  • Angst om auto te rijden na een ongeval
  • Herbelevingen aan een traumatische ervaring
  • Snel geïrriteerd zijn
  • Somberheid
  • Negatief zelfbeeld, schaamte of een schuldgevoel
  • Concentratieproblemen
  • Slaapproblemen

Online EMDR wordt als behandeling ingezet bij angst, stress, trauma en heftige gebeurtenissen. De behandeling richt zich op de verwerking van de beangstigende, stressvolle of heftige gebeurtenis en angst.

 

Wat is online EMDR?

Een online EMDR behandeling richt zich op de verwerking van de beangstigende, stressvolle of heftige gebeurtenis en angst.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een effectieve vorm van behandeling voor mensen die last blijven houden van de gevolgen (in emoties, gedachten en/of gedrag) van een heftige ervaring. EMDR werd ruim 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door psychologe Francine Shapiro en is daarna uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische behandeling. Er is inmiddels veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar EMDR en de werkzaamheid van deze behandeling. Hieruit is gebleken dat cliënten positief effect merken van de behandeling. Er zijn verschillende theorieën over waarom EMDR werkt. Er wordt aangenomen dat het protocol van EMDR veel geheugencapaciteit van de cliënt kost, waardoor er minder plaats is voor levendige en heftige emoties bij de herinnering. Hierdoor kan de cliënt een andere lading aan de gebeurtenis geven.

Binnen online EMDR wordt gebruik gemaakt van een afleidende “stimulus” die je volgt met je ogen (Eye Movement). Deze stimulus kan een beweging op het beeldscherm zijn of een geluid.

 

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Een behandeling start altijd met een online intake. Wat is er precies met je aan de hand, wat heb je al gedaan en wat zou je willen bereiken?

Na de intake starten we met online EMDR. Binnen de sessies gaan we in op de gebeurtenis(sen) die bij jou angst of stress oproept. In eerste instantie doen we dit om meer informatie over de gebeurtenis te verzamelen. Daarna wordt het verwerkings-proces opgestart. Hierbij gaan we opnieuw kijken naar de gebeurtenis maar nu in combinatie met een afleidende stimulus. De EMDRprocedure brengt vaak veel gedachten en beelden op gang, maar vaak ook gevoelens. Online EMDR zorgt ervoor dat de herinnering de kracht en emotionele lading verliest.

Waarom online EMDR bij Bzonder?

Bzonder heeft jarenlange therapeutische ervaring en specialistische psychologische kennis. We besteden veel aandacht aan wie jij bent als persoon en nemen we de tijd om dieper op jouw klachten in te gaan. Daarbij kunnen we binnen de online EMDR behandeling ook rekening houden met eventueel aanwezige psychische problematiek (ADHD, autisme of andersoortige psychische klachten). We kijken naar jouw behoeften en vullen het EMDR protocol, waar wenselijk, aan.

Onze Online EMDR is voor iedereen toegankelijk en je kan het vanuit je veilige (thuis) omgeving kunt volgen. Dit is in het bijzonder prettig als je angstig bent om naar buiten te gaan, op een meer afgelegen locaties woont of als je geen auto meer durft te rijden door een ongeval.

We hebben veel ervaring in online behandelen. We hebben hebben aandacht voor jouw gevoel van (online) veiligheid en zullen je meehelpen met bijvoorbeeld het instellen van jouw computer en zorgen dat alles goed werkt. Onze ervaring is dat een EMDR behandeling veel met je kan doen. Daarom zorgen er goed voor dat jij je ook buiten de sessies veilig voelt.

Tot slot hebben heeft Bzonder! geen wachtlijsten*. Wanneer jij zelf flexibel bent in jouw afspraakmogelijkheden, kan je bij ons direct beginnen.

*Afhankelijk van trajectkeuze en actuele drukte. Het kan zijn dat er een korte wachttijd is. Neem contact op met Bzonder voor meer informatie.

Meer weten of aanmelden?

Contact

 

Boek jouw pre-intake

 

 

Mogelijk ook interessant voor jou

Maak de Trauma Test

Diagnostiek

Behandeling

Burn-out bij volwassenen

Angststoornis

 

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geen lange wachtlijst

✓ Geschikt voor volwassenen (18+)

✓ Online

 

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.