Autisme bij medewerkers; hoe herken je het?

Autisme bij medewerkers; hoe herken je het?

 

Overbelasting, stress en burn-out bij medewerkers met autisme

Deze klachten kunnen in bepaalde gevallen toegeschreven worden aan autisme.
Heb jij het idee dat klachten van jouw medewerker het gevolg kunnen zijn van autisme?

Vooral bij hoger opgeleide professionals kan het lastig zijn om autisme op te merken, doordat ze door hun intelligentie moeilijkheden goed kunnen verbloemen met aangeleerde compensatiestrategieën. Intelligente medewerkers met autisme hebben vaak door de jaren heen geleerd om zich aan anderen aan te passen en zichzelf trucjes geleerd om staande te blijven. Dit kost de medewerker echter wel veel energie, wat sneller kan leiden tot overbelastingsklachten of angsten.

 

Wil je meer weten over hoe je autisme kan herkennen bij hoger opgeleide professionals?

Download hier onze checklist.