AD(H)D bij medewerkers; hoe herken je het?

AD(H)D bij medewerkers; hoe herken je het?

Overbelasting, stress en burn-out bij medewerkers met AD(H)D

Deze klachten kunnen in bepaalde gevallen toegeschreven worden aan AD(H)D.
Heb jij het idee dat klachten van jouw medewerker het gevolg kunnen zijn van AD(H)D?

Vooral bij hoger opgeleide professionals kan het lastig zijn om AD(H)D op te merken, doordat ze door hun intelligentie moeilijkheden goed kunnen verbloemen met aangeleerde compensatiestrategie├źn. Intelligente medewerkers met AD(H)D hebben vaak door de jaren heen geleerd om zich aan anderen aan te passen en zichzelf trucjes geleerd om staande te blijven. Dit kost de medewerker echter wel veel energie, wat sneller kan leiden tot overbelastingsklachten of angsten.

 

Wil je meer weten over hoe je AD(H)D kan herkennen bij hoger opgeleide professionals?

Download hier onze checklist