Online EMDR voor je werknemer of cliënt

Ben je op zoek naar online EMDR behandeling zonder wachtlijsten voor jouw werknemer, klant of cliënt?

Bij ons kun je direct terecht voor EMDR behandeling. Bzonder heeft jarenlange therapeutische ervaring en specialistische psychologische kennis. Daardoor kunnen we binnen de online EMDR behandeling ook rekening houden met jouw specifieke behoeften en eventueel aanwezige psychische problematiek (ADHD, autisme of andersoortige psychische klachten).

(Ben je een particulier? Online EMDR voor particulieren vind je hier.)

We streven er naar om iedereen zo spoedig mogelijk te helpen. In verband met grote drukte is de doorlooptijd van de zakelijke en premium trajecten momenteel één tot twee weken langer dan normaal. 

Wanneer online EMDR?

Loopt je werknemer of cliënt vast in de verwerking van een heftige gebeurtenis zoals een ongeval of andere incidenten op het werk of in de privésfeer? Of heeft hij of zij last van van angsten en fobieën? Is de werknemer of cliënt anders gaan denken en zich ook anders gaan gedragen? Klachten na het meemaken van een gebeurtenis met emotionele impact hebben invloed op het het werk en het privé-leven. In veel gevallen leiden de klachten tot (langdurig) ziekteverzuim. De oorzaak van deze klachten kan liggen bij een een onverwerkte schokkende gebeurtenis. Deze link wordt niet altijd gelegd, omdat de gebeurtenis soms al langer geleden is. EMDR is een snelle en effectieve behandelmethode om van deze klachten af te komen.

Online EMDR kan zinvol zijn wanneer je werknemer of cliënt last heeft van de volgende klachten ter gevolge van de gebeurtenis:

  • Angsten, fobieën, paniek, onrust
  • Stress en verhoogde alertheid
  • Angst om auto te rijden na een ongeval
  • Nare herinneringen aan een heftige gebeurtenis
  • Herbelevingen aan een traumatische ervaring
  • Snel geïrriteerd zijn
  • Somberheid
  • Negatief zelfbeeld, schaamte of een schuldgevoel
  • Concentratieproblemen
  • Slaapproblemen

Online EMDR wordt als behandeling ingezet bij angst, stress, trauma en heftige gebeurtenissen.

 

Wat is online EMDR?

Een online EMDR behandeling richt zich op de verwerking van de beangstigende, stressvolle of heftige gebeurtenissen.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een effectieve vorm van behandeling voor mensen die last blijven houden van de gevolgen (in emoties, gedachten en/of gedrag) van een heftige ervaring. EMDR werd ruim 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door psychologe Francine Shapiro en is daarna uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische behandeling. Er is inmiddels veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar EMDR en de werkzaamheidvan deze behandeling. Hieruit is gebleken dat cliënten positief effect merken van de behandeling. Er zijn verschillende theorieën over waarom EMDR werkt. Er wordt aangenomen dat het protocol van EMDR betrekkelijk veel geheugencapaciteit van de cliënt kost, waardoor er minder plaats is voor levendige en heftige emoties bij de herinnering. Hierdoor kan de cliënt een andere lading aan de gebeurtenis geven.

Binnen online EMDR wordt gebruik gemaakt van een afleidende “stimulus” die de cliënt volgt met de ogen (Eye Movement). Deze stimulus kan een beweging op het beeldscherm zijn of een geluid.

 

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Een behandeling start altijd met een online intake. Wat is er precies aan de hand, wat is er al gedaan en wat zijn de doelstellingen? De opdrachtgever, zoals de werkgever, verzekeraar of bedrijfsarts kan met toestemming van de cliënt voorafgaand aan de intake input geven ten aanzien van de zakelijke context.

Na de intake starten we met online EMDR. Binnen de sessies gaan we in op de gebeurtenis(sen) die bij de cliënt angst of stress oproept. In eerste instantie doen we dit om meer informatie over de gebeurtenis te verzamelen. Daarna wordt het verwerkings-proces opgestart. Hierbij gaan we opnieuw kijken naar de gebeurtenis maar nu in combinatie met een afleidende stimulus. De EMDR brengt vaak veel gedachten en beelden op gang, maar vaak ook gevoelens. Het online EMDR traject heeft tot doel om de herinnering kracht en emotionele lading te laten verliezen, waardoor de cliënt weer beter gaat functioneren. 

 

Waarom online EMDR bij Bzonder?

Bzonder heeft specialistische psychologische expertise en begrijpt de zakelijke kant van psychische klachten en het ziekteverzuim. We richten ons op de balans tussen doelgericht werken en duurzaamheid, waarbij we onze klanten de snelst duurzame oplossing aanbieden. Daarbij nemen professionele context en persoonlijke vraag tezamen mee in het traject.

Onze Online EMDR is voor iedereen toegankelijk en de cliënt kan het vanuit een veilige (thuis) omgeving volgen. Dit is in het bijzondere een meerwaarde voor cliënten die angstig zijn om naar buiten te gaan, op meer afgelegen locaties wonen of geen auto meer durven te rijden door een ongeval.

We hebben veel ervaring in online behandelen. Daarbij hebben we aandacht voor het gevoel van (online) veiligheid en ondersteunen we bij het technische gedeelte. Onze ervaring is dat een EMDR een stevige behandeling is. We zorgen er daarom voor dat de client zich ook buiten de sessies veilig voelt.

Tot slot hebben we geen wachtlijsten*. Wanneer de cliënt zelf flexibel is in de afspraakmogelijkheden, kan bij ons direct worden gestart.

*Afhankelijk van trajectkeuze en actuele drukte. Het kan zijn dat er een korte wachttijd is. Neem contact op met Bzonder voor meer informatie.

Is online EMDR passend voor jouw cliënt/werknemer?

Download hieronder onze beslisboom en zie snel of online EDMR passend is.

Meer weten of aanmelden?

Contact

 

Boek jouw pre-intake

 

 

Mogelijk ook interessant voor jou

Eerste  spoor traject ziekteverzuim

Tweede spoor traject ziekteverzuim

Diagnostiek (zakelijk)

Jobcoaching

Loopbaanadvies

Maak de Trauma Test

 

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geen lange wachtlijst

✓ Geschikt voor volwassenen (18+)

✓ Online

 

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.