Hulp bij een relatie bij autisme

Ben je op zoek naar hulp bij een relatie bij autisme?

Bij ons kun je terecht voor relatietherapie als onderdeel van de behandeling voor autisme of als aparte relatietherapie. Wij bieden hulp bij een relatie bij autisme. Ook kun je bij ons terecht voor reguliere relatietherapie via LoveShrinks (Bzonder) als er bij jullie geen sprake is van een diagnose.

De fijne begintijd van de relatie lijkt steeds verder naar de achtergrond te verdwijnen. Jullie lijken elkaar te verliezen in negatieve patronen. Het wordt steeds moeilijker om begrip voor elkaar op te brengen en rustig naar elkaar te luisteren en op elkaar te reageren. Het zou zo fijn zijn om weer wat positiviteit en liefde naar voren te brengen.

Contact

Partner van iemand met autisme

Het is soms niet eenvoudig om te herleiden welke problemen binnen de relatie precies tot de kenmerken van autisme behoren en wat persoonlijkheid is. Het kan al heel veel helpen om de symptomen te herkennen en in te kunnen zien welk deel van de relatieproblemen bij autisme daarvandaan komen. Een duidelijke diagnose kan een goede hulp zijn bij een relatie bij autisme.

Kenmerken van autisme

Welke signalen herken je bij jezelf of bij je partner?

Autisme is een wat men noemt een “ontwikkelingsstoornis”. Het is een neurologische of psychische aandoening die de normale ontwikkeling op bijna alle ontwikkelingsgebieden van een kind belemmert. Hoewel het een stoornis is die per definitie in de kindertijd ontstaat, blijven de problemen voortduren in de volwassenheid.

Mensen met kenmerken van autisme hebben problemen in sociale interactie, problemen op het gebied van communicatie en hebben beperkte, repetitieve en stereotype patronen in gedrag, interesses en activiteiten.

Deze kenmerken kunnen van invloed zijn op je relatie.

Hulp bij relatie bij autisme

Relatietherapie bij autisme

Je kunt wellicht wat hulp van een relatietherapeut gebruiken bij een relatie bij autisme als je je kunt herkennen in één of meerdere punten:

  • Je hebt zelf in te grote mate last van je relatieproblemen
  • Jouw partner ervaart ook last van de relatieproblemen
  • Je hebt een diagnose autisme/ASS of ADD/ADHD of hebt een vermoeden hiervan en hebt het idee dat dit een nadelige invloed op je relatie heeft
  • Jullie komen steeds in dezelfde discussies of ruzies terecht
  • Je hebt kinderen die lijden onder de relatieproblemen
  • De verbinding in je relatie wordt steeds minder diep of lijkt helemaal te zijn verdwenen
  • Je hebt het gevoel dat je partner je niet echt begrijpt en het lukt je niet hier verandering in te brengen

Hulp bij een relatie bij autisme

Een traject bij een relatietherapeut start met een intake en soms met diagnostiek. Wat is er precies aan de hand, wat hebben jullie al gedaan en wat willen jullie graag bereiken? Wat zijn je sterke en minder sterke kanten in jullie relatie?

De start van de relatietherapie bij autisme is intensief, met afspraken op regelmatige basis. Daarna wordt er afgebouwd naar minder sessies. Tijdens de therapie wordt onderzocht hoe je klacht samenhangt met je omgeving en met de generaties die je zijn voorgegaan.

Bij LoveShrinks (Bzonder) werken we o.a. met Emotion Focused Therapy (EFT). EFT richt zich op onderliggende emoties en de behoeften van jou en je partner. Hierdoor leer je je eigen en elkaars gevoelens beter begrijpen.
Het type coaching wordt afgestemd op jullie behoeften en doelen. Meestal wordt er een combinatie gebruikt van verschillende methoden.

Waarom Bzonder

Bij Bzonder besteden we veel aandacht aan wie jij bent als persoon. Bzonder bestaat uit een team van enthousiaste professionals met ervaring in zowel coaching, training als behandeling. Niet vanuit een papiertje, maar met expertise vanuit de psychologische zorg. Dit betekent dat je niet bij ‘zomaar’ een coach terecht komt, maar bij een professional die weet waar hij of zij het over heeft. Bzonder heeft expertise op het gebied van autisme binnen relaties. Samen willen wij relaties leuker en fijner maken.

Meer weten over hulp bij een relatie bij autisme of aanmelden?

Neem contact met ons op.

Premium zorg Contact

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geen lange wachtlijst

✓ Geschikt voor volwassenen (18+)

Mogelijk ook interessant voor jou:

Relatietherapie bij autisme

EFT therapie

Kenmerken autisme volwassenen

Diagnostiek 

Direct je pre-intake inboeken voor jullie relatietherapie

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.