Loopbaanadvies bij autisme

Wil je meer inzicht krijgt in jouw interesses, competenties en persoonlijkheid op werkvlak en heb je autisme?

Op jonge leeftijd moeten we al een keuze maken voor een richting in ons leven, op een moment dat we vaak nog helemaal niet weten wie we zijn. Jaren later, vragen veel professionals zich af; “Is dit wel echt wat bij mij past”? Ook kunnen vragen over loopbaanadvies ontstaan vanuit een periode van verlies of ziekte, zoals burn-out. Of juist door het op latere leeftijd pas krijgen van de autisme diagnose. En soms ontstaat een vraag voor loopbaanadvies vanuit de behoefte van verandering, het roer om te gooien en weer enthousiasme te voelen voor het werk. Bij een diagnose autisme kan deze zoektocht bemoeilijkt worden door tegenstrijdige kwaliteiten en valkuilen, zoals bijvoorbeeld:

  • Een intellectueel ingesteld persoon met autisme die telkens het overzicht over het werk verliest.
  • Een werknemer met autisme die niet goed tegen prikkels kan en moet werken in een ‘kantoortuin’.
  • De persoon met autisme met uitstekend logisch redeneervermogen, maar wie het niet lukt om snel genoeg te schakelen tussen activiteiten.
  • De verbaal sterke persoon met autisme die een plan kan uitleggen, maar niet tot uitvoering kan brengen en telkens vastloopt in het werk hierdoor.

 

Wat is loopbaanadvies bij autisme?

Loopbaanadvies bij autisme biedt inzicht in jouw sterke en zwakkere kanten. We geven je inzicht in waar jouw kracht matcht met je interesses, waar ontwikkeling mogelijk is en wat bij jou past. Daarbij kunnen we je vanuit onze specialistische psychologische achtergrond ook adviseren over jouw loopbaan, rekening houdend met jou autisme.

Soms wordt een loopbaanadvies gegeven op basis van enkel vragenlijsten. Wij geloven in de kracht van persoonlijk contact, omdat wij vinden dat een persoon niet enkel in vragenlijsten te vangen is. Daarom bestaat ons loopbaanadvies bij autisme altijd uit een uitgebreide persoonlijke intake (f2f of videocall) en contact na de rapportage.

 

Hoe gaat loopbaanadvies bij autisme in zijn werk?

Het loopbaanadvies bestaat uit een uitgebreid intakegesprek (f2f of via videocall), digitale testafname, een uitgebreide adviesrapportage en toelichtend eindgesprek per telefoon of videocall. Na jouw intake en het invullen van jouw vragenlijsten, ontvang je binnen 10 werkdagen je volledige rapportage.

Loopbaanadvies bij autisme kan zich richten op één of meerdere aspecten:

Bekijk de verschillende pakketten loopbaanadvies

 

Meer weten of aanmelden?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met jou op.

Wil je toch liever een coachingstraject dan een adviesrapportage? Wellicht is jobcoaching of coaching dan wat voor jou.

 

De snelle checks

✓ Vaak vergoed door werkgever of bij reïntegratie

✓ Geen lange wachtlijst

✓ Geschikt voor 18+

✓ Op kantoorlocatie in Tilburg, Den Bosch, Eindhoven of volledig online waar dan ook ter wereld

 

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.