ADD test

ADD test

Hier vind je een ADD test, om te kijken of jouw klachten binnen ADD passen. ADD is een subtype van ADHD, een vorm waarbij de hyperactiviteit niet of minder aanwezig is, maar vooral de onoplettendheid opvalt. In de onderstaande zelftest staan de kenmerken die vooral bij mensen met ADD komen. Als je jezelf ook herkent in de ADHD Test, dan passen jouw klachten waarschijnlijk meer in het hyperactieve of gecombineerde type. Meer weten over ADD? Klik hier voor de kenmerken van ADD of kijk welke behandeling of coaching wij bieden. Je kunt ook vrijblijvend ons contactformulier invullen als je vragen hebt over je klachten, we nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op.

 

ADD test

Hieronder staan dertien stellingen die kenmerken zijn voor volwassenen met ADD. Lees de stellingen door en tel hoeveel er op jou van toepassing zijn.

 1. Ik laat alles wachten tot het laatste moment
 2. Ik kan ergens volledig in opgaan en vergeet de rest om me heen
 3. Ik vind het vaak lastig om een gebruiksaanwijzing of instructies op te volgen en begin vaak gewoon ergens
 4. Ik maak taken vaak niet af
 5. Ik ben chaotisch
 6. Ik zit vaak te dagdromen
 7. Ik kom regelmatig laat
 8. Ik vind het lastig grote of complexe taken te overzien en te organiseren
 9. Ik kan me moeilijk concentreren, lange stukken tekst lezen kost me bijvoorbeeld erg veel moeite
 10. Ik kan mezelf moeilijk motiveren saaie taken te doen
 11. Ik heb weinig oog voor bijzaken en details
 12. Ik ben vaak dingen kwijt
 13. Ik vergeet vaak afspraken, taken of boodschappen

Als je jezelf in zes of meer uitspraken herkent en ze gelden al sinds lange tijd voor je, dan heb je mogelijk ADD. Neem contact met ons op als je meer wil weten over je eigen klachten, ADD, een diagnose, of over onze behandeling of coaching.

 
Je kunt ook hier de ASRS vragenlijst invullen, dit is de Nederlandse versie van een lijst ontwikkeld door de World Health Organization voor de screening van ADHD.

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.