Beroepskeuzetest

Ben je op zoek naar een beroepskeuzetest?

De laatste tijd heb je twijfels of je nog wel goed op je plek zit bij je werkgever of je hebt het idee dat je toe bent aan een carrièreswitch. Je vindt je huidige baan niet (meer) bij je passen, maar vraagt je af waar je op werkgebied dan wél blij van zou worden. Bzonder kan helpen door middel van een professionele beroepskeuzetest.

Een beroepskeuzetest kan helpen om je te (her)oriënteren op werkgebied en te kijken naar jouw beroepsmogelijkheden. Tijdens de beroepskeuzetest ga je samen met een loopbaanadviseur aan de slag om meer inzicht te krijgen in jouw interesses, competenties en persoonlijkheid op werkvlak.

 

Wat is het doel van een beroepskeuzetest?

Welk beroep het beste bij je past is afhankelijk van verschillende aspecten. Voor een groot deel is beroepskeuze afhankelijk van onze kwaliteiten en interesses, maar ook onze levensloop heeft vaak invloed op een loopbaan. Op jonge leeftijd moeten we al een keuze maken voor een richting in ons leven, op een moment dat we vaak nog helemaal niet weten wie we zijn. Jaren later, vragen veel professionals zich af; ‘Is dit wel echt wat bij mij past?’

Door middel van een beroepskeuzetest geven we inzicht in waar jouw kracht matcht met je interesses, waar ontwikkeling mogelijk is en wat bij jou past. Daarbij kunnen we je vanuit onze specialistische psychologische achtergrond ook adviseren over jouw loopbaan, rekening houdend met een eventuele diagnose of psychische klachten, zoals ADHD, autisme of burn-out.

 

Waarom kiezen voor een beroepskeuzetest bij Bzonder?

Bzonder heeft jarenlange therapeutische ervaring en specialistische psychologische kennis. Hierdoor zijn onze loopbaanadviseurs beter dan reguliere A&O psychologen of assessment medewerkers, in staat om verder te kijken dan enkel de scores van vragenlijsten en kunnen we nuances opmerken die elders gemist worden. Dit leidt tot rapportages die beter bruikbaar zijn in de dagelijkse praktijk en duidelijkere handvatten geven. Daarbij kunnen we ook rekening houden met eventueel aanwezige psychische problematiek (ADHD, autisme of anderesoortige psychische klachten) en zo een integraal advies geven.

 

Hoe ziet een beroepskeuzestest eruit?

Tijdens de beroepskeuzetest ga je aan de slag met een loopbaanadviseur. Het onderzoek van een loopbaanadviseur bestaat uit een uitgebreid intakegesprek (f2f of via videocall), digitale testafname, een uitgebreide adviesrapportage en een toelichtend eindgesprek per telefoon of videocall. Na jouw intake en het invullen van jouw vragenlijsten, ontvang je binnen 10 werkdagen je volledige rapportage.

Een beroepskeuzetest kan zich richten op één of meerdere aspecten:

Bekijk de verschillende beroepskeuzetesten

Ben je leidinggevende en wil je loopbaanadvies voor jouw medewerker? Kijk dan hier.

 

Meer weten of aanmelden?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met jou op.

 

Ook interessant voor jou:

Loopbaanadvies

Coaching bij professionals

Zakelijke coaching bij stressproblemen

Business coaching

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.