Goede voornemens? Tips voor een minder stressvol jaar

Goede voornemens? Tips voor een minder stressvol jaar

Goede voornemens? Tips voor een minder stressvol jaar

De laatste dag van het jaar is hét moment om stil te staan bij goede voornemens voor het komende jaar. Naast de bekende voornemens zoals afvallen, gezonder eten en stoppen met roken is er nog een die hoog op het lijstje staat bij velen: minder stressen en meer rust nemen.

Toch lijkt het gemakkelijker gezegd dan gedaan. In een drukke dagelijkse routine van werk, familie en sociaal leven valt het soms niet mee het hoofd koel te houden en een extra rustmomentje in te lassen. We geven je alvast een paar tips voor een relaxt 2020!

Kleine veranderingen

Ook al is het verleidelijk wanneer je op de drempel staat van een nieuw jaar, het is niet  nodig om meteen het roer helemaal om te gooien. Je kunt beginnen door kleine veranderingen door te voeren in je routine. Zou je bijvoorbeeld graag vroeger naar bed willen ’s avonds?  Zet dan eerst als doel om een kwartier eerder dan je reguliere bedtijd te gaan slapen. Bevalt het goed? Dan kun je overwegen nog eens vijftien minuten eerder te beginnnen met je avondroutine en zo je nachtrust steeds iets te verlengen.

Telefoon uitzetten

WhatsApp berichtjes die beantwoord moeten worden, een Facebook tijdlijn waar je graag even doorheen wilt scrollen en het laatste nieuws van Nu.nl wil je ook nog checken: het kan heel vermoeiend zijn om altijd maar ‘aan’ te staan. Spreek met jezelf een eindtijd af voor je telefoongebruik. Bijvoorbeeld acht uur ’s avonds: zet je telefoon uit of zet hem op vliegtuigmodus zodat je geen nieuwe meldingen meer ontvangt. Moeilijk? Er zijn apps die je hierbij kunnen helpen. Deze kun je zodanig instellen dat je ze op een bepaalde tijd de door jou gekozen apps blokkeren.

Leef in het nu

Zonder dat we er bij stil staan gaan de dagen en weken aan ons voorbij. Neem af en toen een klein moment voor jezelf om stil te staan bij wat je doet, hoe je je voelt of met wie je bent. Kijk om je heen en probeer het moment op te slaan als een foto: de mooie kleuren buiten tijdens een wandeling of het lekkere eten en fijne gezelschap tijdens een speciaal diner.

Toch wat extra hulp nodig? Bzonder kan je helpen. Lees hier meer over coaching of neem contact met ons op.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Aan het werk met ADHD

Omgaan met overprikkeling

Tips voor het vinden van jouw passie

Loopbaancoach

Welke baan past bij mij?

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.

Bij verder browsen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies en ons privacystatement. Meer informatie

De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld vanuit Bzonder. Bzonder is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie.

Cookiebeleid
Bzonder maakt op de website gebruik van cookies. Dit zijn eenvoudige, kleine bestandjes met gegevens die op de harde schijf van je computer opgeslagen worden. De website maakt gebruik van tijdelijke cookies voor functionele en statistische doeleinden. Het is mogelijk dat we deze instrumenten gebruiken om informatie op onze systemen te achterhalen en om bepaalde categorieën van gebruikers te identificeren aan de hand van items zoals IP-adres, domein, browser type en bezochte pagina's. Deze informatie wordt meegedeeld aan onze webmasters die deze informatie gebruiken om het aantal bezoekers op de verschillende delen van de website te analyseren en om te garanderen dat onze website functioneert als een bruikbare en effectieve bron van informatie. Voor cookies die niet noodzakelijk zijn voor het gebruik van de website hebben wij jouw toestemming nodig. Bij het eerste bezoek aan de website wordt jouw ondubbelzinnige toestemming gevraagd voor het gebruik van cookies. Je kunt jouw browser zo instellen dat je tijdens het bezoek aan de website geen niet-functionele cookies ontvangt. Deze privacy voorwaarden zijn alleen van toepassing op het gebruik van de cookies van Bzonder. Het gebruik van cookies en andere technieken gebruikt door derde partijen is onderworpen aan hun eigen privacy voorwaarden. Je kunt cookies uitzetten. Dit doe je in je internetbrowser. Als je in je browser het gebruik van cookies hebt uitgezet kun je nog steeds de meeste onderdelen van de website bezoeken.

Klikgedrag
Op alle websitepages van Bzonder worden algemene bezoekgegevens bijgehouden met behulp van Google Analytics. Bezoekers worden niet geïdentificeerd, we anonimiseren alle statistische gegevens, door het verwijderen van het laatste deel van je IP-adres voordat statistische data wordt verwerkt. De statische data wordt alleen ingezet voor eigen gebruik door website beheerders van Bzonder. De verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij het EU - US Privacy Shield verdrag van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Google kan jouw informatie slechts aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Lees voor meer informatie Google's Privacy Policy.

Tawk.to
Bzonder maakt gebruik van tawk.to, een live chat oplossing van tawk.to Ltd. Tawk.to maakt gebruik van cookies om Bzonder te helpen bezoekers te identificeren en te volgen binnen onze website. Alle communicatie tussen Bzonder en onze bezoekers beveiligd.

Beveiligde verbinding
De website maakt altijd gebruik van een extra beveiligde https:// verbinding, te herkennen aan het slotje in de browser.

Toepassing privacybeleid
Bzonder respecteert de privacy en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je aan ons verstrekt vertrouwelijk wordt behandeld. Bzonder is niet verantwoordelijk voor het privacy beleid van derden en andere sites en bronnen.

Vragen en feedback
Bzonder neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Heb je hier vragen over, dan kun je contact opnemen met [email protected]nder.com.

Sluiten