Goede voornemens? Tips voor een minder stressvol jaar

Goede voornemens? Tips voor een minder stressvol jaar

Goede voornemens? Tips voor een minder stressvol jaar

De laatste dag van het jaar is hét moment om stil te staan bij goede voornemens voor het komende jaar. Naast de bekende voornemens zoals afvallen, gezonder eten en stoppen met roken is er nog een die hoog op het lijstje staat bij velen: minder stressen en meer rust nemen.

Toch lijkt het gemakkelijker gezegd dan gedaan. In een drukke dagelijkse routine van werk, familie en sociaal leven valt het soms niet mee het hoofd koel te houden en een extra rustmomentje in te lassen. We geven je alvast een paar tips voor een relaxt 2020!

Kleine veranderingen

Ook al is het verleidelijk wanneer je op de drempel staat van een nieuw jaar, het is niet  nodig om meteen het roer helemaal om te gooien. Je kunt beginnen door kleine veranderingen door te voeren in je routine. Zou je bijvoorbeeld graag vroeger naar bed willen ’s avonds?  Zet dan eerst als doel om een kwartier eerder dan je reguliere bedtijd te gaan slapen. Bevalt het goed? Dan kun je overwegen nog eens vijftien minuten eerder te beginnnen met je avondroutine en zo je nachtrust steeds iets te verlengen.

Telefoon uitzetten

WhatsApp berichtjes die beantwoord moeten worden, een Facebook tijdlijn waar je graag even doorheen wilt scrollen en het laatste nieuws van Nu.nl wil je ook nog checken: het kan heel vermoeiend zijn om altijd maar ‘aan’ te staan. Spreek met jezelf een eindtijd af voor je telefoongebruik. Bijvoorbeeld acht uur ’s avonds: zet je telefoon uit of zet hem op vliegtuigmodus zodat je geen nieuwe meldingen meer ontvangt. Moeilijk? Er zijn apps die je hierbij kunnen helpen. Deze kun je zodanig instellen dat je ze op een bepaalde tijd de door jou gekozen apps blokkeren.

Leef in het nu

Zonder dat we er bij stil staan gaan de dagen en weken aan ons voorbij. Neem af en toen een klein moment voor jezelf om stil te staan bij wat je doet, hoe je je voelt of met wie je bent. Kijk om je heen en probeer het moment op te slaan als een foto: de mooie kleuren buiten tijdens een wandeling of het lekkere eten en fijne gezelschap tijdens een speciaal diner.

Toch wat extra hulp nodig? Bzonder kan je helpen. Lees hier meer over coaching of neem contact met ons op.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Aan het werk met ADHD

Omgaan met overprikkeling

Tips voor het vinden van jouw passie

Loopbaancoach

Welke baan past bij mij?

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.