Zit je helemaal vast in je werk? Kies voor een loopbaancoach!

Zit je helemaal vast in je werk? Kies voor een loopbaancoach!

Zit je helemaal vast in je werk? Kies voor een loopbaancoach!

In de vakantie bekijk je je werkende leven even van een afstandje. Als je dan bij thuiskomst wordt geconfronteerd met de realiteit, kan de onvrede je erg overvallen. Je voelt je helemaal vast zitten in je baan en je haalt daar geen plezier meer uit. Hoe nu verder? Kies voor een loopbaancoach!

Wat is een loopbaanonderzoek?

Het loopbaanonderzoek is er voor wie vastloopt in zijn baan, voor wie zich er niet op zijn plaats voelt, voor wie iets anders of iets meer wil. Op jonge leeftijd moeten we al een keuze maken voor een richting in ons leven, op een moment dat we vaak nog helemaal niet weten wie we zijn. Jaren later, vraag we ons af; “wat wil ik nou eigenlijk”?

Het loopbaanonderzoek biedt inzicht in jouw sterke en zwakkere kanten. Het onderzoek geeft inzicht in waar de jouw kracht matcht met jouw interesses, waar ontwikkeling mogelijk is en wat bij jou past. Het loopbaanonderzoek wordt uitgevoerd door een kundige loopbaancoach.

Wat is een loopbaancoach?

Het woord coach wordt nu te pas en te onpas gebruikt. Wat houdt de functie van loopbaancoach in? Is het een psycholoog? Een organisatieadviseur? Een coach is een combinatie van die twee. Vaak is de loopbaancoach oorspronkelijk geschoold als psycholoog of consultant. Het verschil is dat de coach meer gericht is op het werkende leven dan een psycholoog. En de coach werkt meer persoonsgericht dan een organisatieadviseur. Een loopbaancoach is een ervaren professional die gewend is om te helpen met het vinden van antwoorden op moeilijke vragen over werk en loopbaan. Een loopbaancoach zoekt de samenwerking op door middel van een creatief proces dat zal inspireren om het persoonlijke en professionele potentieel te maximaliseren.

Een keuze maken

Met zoveel verschillende werkzame loopbaancoaches. Hoe maak je een keuze? De verschillen tussen coaches zijn groot. Uit onderzoek blijkt dat er in coaching niet maar één juiste methode is. Het belangrijkst is een goede relatie tussen coach en cliënt. Een loopbaancoach zou zich moeten ontwikkelen op het gebied van empathie, authenticiteit en contact maken, waarbij het helpt als er sprake is van een psychologische achtergrond. Een coach moet iemand zijn die aanvoelt, goed luistert en kan meedenken.

Loopbaancoaching bij Bzonder

Bzonder! Zorg & Coaching is de specialist bij AD(H)D, autisme en stress bij volwassenen. Wij helpen particulieren en professionals te ontwikkelen naar de beste versie van zichzelf. Wij geloven dat mensen zich tevredener, gelukkiger en weerbaarder voelen, wanneer ze zichzelf kunnen zijn, met zichzelf kunnen omgaan en durven te leven naar hun eigen waarden. Soms wordt een loopbaanadvies gegeven op basis van enkel vragenlijsten. Wij geloven in de kracht van persoonlijk contact, omdat wij vinden dat een persoon niet enkel in vragenlijsten te vangen is. Daarom bestaat ons loopbaanadvies altijd uit een uitgebreide persoonlijke intake (f2f of videocall) en contact na de rapportage.

Meer weten over loopbaancoaching? Boek een pre-intake gesprek of neem contact met ons op.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Weer aan het werk met ADHD

Zo hou je het vakantiegevoel vast

Eerste  spoor traject ziekteverzuim

Tweede spoor traject ziekteverzuim

Online coachingssessies inboeken

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.