Weer aan het werk met ADHD

Weer aan het werk met ADHD

Weer aan het werk met ADHD

De vakantie zit er op. De tijdloze dagen zonder afspraken en vol met fijne uitstapjes en lekker luieren liggen weer achter je. Na een paar weken afwezigheid valt het niet mee om weer aan het werk te gaan. Met ADHD is het al moeilijk genoeg om overzicht te hebben. Waar te beginnen? Met deze tips!

Overzicht houden

Overzicht aanbrengen in je taken en afspraken is altijd een goed idee wanneer je ADHD hebt. Groepeer taken die samen gaan en maak een duidelijke en realistische to-do lijst. Zet er niet meer op dan dat je aankan, anders blijf je met een negatief gevoel over aan het einde van de dag. Maak desnoods een langere lijst voor de hele week of zelfs maand. Ook het bijhouden van een agenda kan je helpen voor meer overzicht.

Afleiding beperken

Probeer afleiding te beperken zodat je beter kunt focussen op de taken die je moet doen. Leg je telefoon weg of schakel meldingen van social media uit. Probeer voor een rustige werkomgeving te zorgen en ga desnoods even apart zitten van je collega’s.

Een taak tegelijk

Focus op één taak en maak die helemaal af voordat je met iets nieuws begint. Beter een ding goed doen dan drie of vier half. Dan heb je de kans dat je het later alsnog over moet doen. Heeft een collega iets van je nodig? Je mag hem best vragen later terug te komen wanneer je taak is afgerond.

Begeleiding

Kijk eens naar de opties voor begeleiding. Bzonder! is gespecialiseerd in begeleiding bij ADHD en kan je handvaten aanreiken om op de werkvloer te gebruiken. Er zijn werkgevers die hier gerust aan willen bijdragen. Informeer eens naar de opties bij jouw werkgever.

Toch nog wat extra hulp nodig? Boek een losse sessie bij ons of neem contact met ons op.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Leuke baan vinden

Zorgeloos op vakantie met ADHD

Beroemdheden met AD(H)D

Relatie advies bij ADHD

Tips voor een goede communicatie

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.