Relatietherapie op het werk

Relatietherapie op het werk

Relatietherapie op het werk

Relatietherapie op het werk lijkt misschien niet meteen de meest logische keuze. Toch kan relatietherapie op de werkvloer juist heel zinvol zijn, zegt de Belgische relatietherapeute Esther Perel. Zij werd bekend van haar podcastserie Where should we begin, waarin je kunt meeluisteren met stellen in relatietherapie. Onlangs kwam Perel met een nieuwe variatie, namelijk How’s Work. In deze podcastserie spreekt ze iedere aflevering met twee collega’s, familieleden met een bedrijf of zakenpartners tijdens een eenmalige therapiesessie. En daaruit blijkt wel degelijk het nut van relatietherapie op het werk.

Veel tijd met collega’s

Wekelijks brengen we heel wat tijd door met collega’s. De kans is groot dat je elkaar niet hebt uitgekozen als collega’s maar toch wordt geacht om een succesvolle werkrelatie met elkaar te onderhouden. De manier waarop we elkaar als collega’s benaderen en de patronen die we daarbij gebruiken, kan sterk overeenkomen met de manier waarop we met onze liefdespartners omgaan. Tot op zekere hoogte natuurlijk.

Niet zomaar een baan

Werken doen we tegenwoordig niet alleen meer om de kost te verdienen. We willen graag een baan die ons uitdaging en voldoening biedt en waarin we onszelf kunnen ontwikkelen. We zijn daarbij op zoek naar de perfecte balans tussen de hang naar veiligheid en zekerheid en de drang naar nieuwe uitdagingen. Relatietherapie op het werk kan een inzicht bieden in hoe we uiteenlopende verwachtingen van onszelf en onze omgeving hebben en hoe die onze relaties beïnvloeden, op het werk, in ons sociale leven of thuis.

Ook op zoek naar relatietherapie op het werk?

We kunnen je helpen met de teamtrainingen van Ludi.

Binnen de teamtrainingen van Ludi gaan we niet uit van een tijdelijke “quick fix”, maar gaan we voor duurzame groei, gebaseerd op onze psychologische expertise, waarbij we werken vanuit 5 pijlers:

  • Functie en betekenis van gedrag: Waarom doe ik of anderen wat ze doen? Wat is de betekenis van mijn gedrag of het gedrag van de ander in bredere context?
  • Zelfbewustzijn: Wie ben ik, wat voel ik en wat heb ik nodig? Wat voelt goed voor mij?
  • Verbinding: Hoe verbind ik me met mezelf, anderen en mijn waarden? Hoe kan ik tegemoet komen aan mijn behoeften en die van anderen?
  • Inzicht: Wat is de handleiding voor mezelf, wat werkt voor mij?
  • Interactie en rollen: Welke rol heb ik in een groep? Hoe werken deze rollen en houdingen op elkaar in? Welke behoeften vervullen deze rollen? Wat voor interactiepatroon ontstaat er door het aannemen van bepaalde rollen/ wat roept jouw gedrag op in de ander?

Door goed te kijken naar de oorzaak, kunnen we jou ook een betere oplossing bieden. Want dat is waar wij door gemotiveerd worden en goed in zijn; jou helpen bij het bereiken van betere individuele en teamresultaten.

De podcastserie How’s Work van Esther Perel is uitsluitend te beluisteren via Spotify.

 

Toch nog wat extra hulp nodig? Bzonder kan je helpen. Neem contact met ons op of boek je pre-intake gesprek.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Loopbaanadvies

Tips voor het vinden van jouw passie

Kenmerken van een burn-out

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.

Bij verder browsen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies en ons privacystatement. Meer informatie

De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld vanuit Bzonder. Bzonder is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie.

Cookiebeleid
Bzonder maakt op de website gebruik van cookies. Dit zijn eenvoudige, kleine bestandjes met gegevens die op de harde schijf van je computer opgeslagen worden. De website maakt gebruik van tijdelijke cookies voor functionele en statistische doeleinden. Het is mogelijk dat we deze instrumenten gebruiken om informatie op onze systemen te achterhalen en om bepaalde categorieën van gebruikers te identificeren aan de hand van items zoals IP-adres, domein, browser type en bezochte pagina's. Deze informatie wordt meegedeeld aan onze webmasters die deze informatie gebruiken om het aantal bezoekers op de verschillende delen van de website te analyseren en om te garanderen dat onze website functioneert als een bruikbare en effectieve bron van informatie. Voor cookies die niet noodzakelijk zijn voor het gebruik van de website hebben wij jouw toestemming nodig. Bij het eerste bezoek aan de website wordt jouw ondubbelzinnige toestemming gevraagd voor het gebruik van cookies. Je kunt jouw browser zo instellen dat je tijdens het bezoek aan de website geen niet-functionele cookies ontvangt. Deze privacy voorwaarden zijn alleen van toepassing op het gebruik van de cookies van Bzonder. Het gebruik van cookies en andere technieken gebruikt door derde partijen is onderworpen aan hun eigen privacy voorwaarden. Je kunt cookies uitzetten. Dit doe je in je internetbrowser. Als je in je browser het gebruik van cookies hebt uitgezet kun je nog steeds de meeste onderdelen van de website bezoeken.

Klikgedrag
Op alle websitepages van Bzonder worden algemene bezoekgegevens bijgehouden met behulp van Google Analytics. Bezoekers worden niet geïdentificeerd, we anonimiseren alle statistische gegevens, door het verwijderen van het laatste deel van je IP-adres voordat statistische data wordt verwerkt. De statische data wordt alleen ingezet voor eigen gebruik door website beheerders van Bzonder. De verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij het EU - US Privacy Shield verdrag van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Google kan jouw informatie slechts aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Lees voor meer informatie Google's Privacy Policy.

Tawk.to
Bzonder maakt gebruik van tawk.to, een live chat oplossing van tawk.to Ltd. Tawk.to maakt gebruik van cookies om Bzonder te helpen bezoekers te identificeren en te volgen binnen onze website. Alle communicatie tussen Bzonder en onze bezoekers beveiligd.

Beveiligde verbinding
De website maakt altijd gebruik van een extra beveiligde https:// verbinding, te herkennen aan het slotje in de browser.

Toepassing privacybeleid
Bzonder respecteert de privacy en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je aan ons verstrekt vertrouwelijk wordt behandeld. Bzonder is niet verantwoordelijk voor het privacy beleid van derden en andere sites en bronnen.

Vragen en feedback
Bzonder neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Heb je hier vragen over, dan kun je contact opnemen met [email protected]

Sluiten