Relatietherapie op het werk

Relatietherapie op het werk

Relatietherapie op het werk

Relatietherapie op het werk lijkt misschien niet meteen de meest logische keuze. Toch kan relatietherapie op de werkvloer juist heel zinvol zijn, zegt de Belgische relatietherapeute Esther Perel. Zij werd bekend van haar podcastserie Where should we begin, waarin je kunt meeluisteren met stellen in relatietherapie. Onlangs kwam Perel met een nieuwe variatie, namelijk How’s Work. In deze podcastserie spreekt ze iedere aflevering met twee collega’s, familieleden met een bedrijf of zakenpartners tijdens een eenmalige therapiesessie. En daaruit blijkt wel degelijk het nut van relatietherapie op het werk.

Veel tijd met collega’s

Wekelijks brengen we heel wat tijd door met collega’s. De kans is groot dat je elkaar niet hebt uitgekozen als collega’s maar toch wordt geacht om een succesvolle werkrelatie met elkaar te onderhouden. De manier waarop we elkaar als collega’s benaderen en de patronen die we daarbij gebruiken, kan sterk overeenkomen met de manier waarop we met onze liefdespartners omgaan. Tot op zekere hoogte natuurlijk.

Niet zomaar een baan

Werken doen we tegenwoordig niet alleen meer om de kost te verdienen. We willen graag een baan die ons uitdaging en voldoening biedt en waarin we onszelf kunnen ontwikkelen. We zijn daarbij op zoek naar de perfecte balans tussen de hang naar veiligheid en zekerheid en de drang naar nieuwe uitdagingen. Relatietherapie op het werk kan een inzicht bieden in hoe we uiteenlopende verwachtingen van onszelf en onze omgeving hebben en hoe die onze relaties beïnvloeden, op het werk, in ons sociale leven of thuis.

Ook op zoek naar relatietherapie op het werk?

We kunnen je helpen met de teamtrainingen van Ludi.

Binnen de teamtrainingen van Ludi gaan we niet uit van een tijdelijke “quick fix”, maar gaan we voor duurzame groei, gebaseerd op onze psychologische expertise, waarbij we werken vanuit 5 pijlers:

  • Functie en betekenis van gedrag: Waarom doe ik of anderen wat ze doen? Wat is de betekenis van mijn gedrag of het gedrag van de ander in bredere context?
  • Zelfbewustzijn: Wie ben ik, wat voel ik en wat heb ik nodig? Wat voelt goed voor mij?
  • Verbinding: Hoe verbind ik me met mezelf, anderen en mijn waarden? Hoe kan ik tegemoet komen aan mijn behoeften en die van anderen?
  • Inzicht: Wat is de handleiding voor mezelf, wat werkt voor mij?
  • Interactie en rollen: Welke rol heb ik in een groep? Hoe werken deze rollen en houdingen op elkaar in? Welke behoeften vervullen deze rollen? Wat voor interactiepatroon ontstaat er door het aannemen van bepaalde rollen/ wat roept jouw gedrag op in de ander?

Door goed te kijken naar de oorzaak, kunnen we jou ook een betere oplossing bieden. Want dat is waar wij door gemotiveerd worden en goed in zijn; jou helpen bij het bereiken van betere individuele en teamresultaten.

De podcastserie How’s Work van Esther Perel is uitsluitend te beluisteren via Spotify.

 

Toch nog wat extra hulp nodig? Bzonder kan je helpen. Neem contact met ons op of boek je pre-intake gesprek.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Loopbaanadvies

Tips voor het vinden van jouw passie

Kenmerken van een burn-out

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.