Hulp van een relatietherapeut bij ASS

Hulp van een relatietherapeut bij ASS

Hulp van een relatietherapeut bij ASS

Wanneer één of beide partners binnen een relatie ASS hebben, kan dat van grote invloed zijn op de relatie. Hoewel je relatie begon met een intense verliefdheid, kan het zijn dat je later vastloopt in een vicieuze cirkel van miscommunicatie en onbegrip. De verbinding in de relatie is kwijt en je hebt moeite om een goede manier te vinden om met je partner om te gaan. Als je merkt dat je relatie je al tijden meer energie kost dan je oplevert of als er steeds een terugkerend probleem of conflict speelt in je relatie, kan het fijn zijn om daar samen met een relatietherapeut naar te kijken. Bij Bzonder kun je terecht voor relatietherapie als onderdeel van de behandeling voor ASS of als aparte relatietherapie.

Wanneer relatietherapie bij ASS?

Hulp van een relatietherapeut kan zinvol zijn wanneer je je herkent in één of meerdere punten:

  • Je hebt zelf in te grote mate last van je relatieproblemen
  • Jouw partner ervaart ook last van de relatieproblemen
  • Je hebt een diagnose ASS of hebt een vermoeden hiervan en hebt het idee dat dit een nadelige invloed op je relatie heeft
  • Jullie komen steeds in dezelfde discussies of ruzies terecht
  • Je hebt kinderen die lijden onder de relatieproblemen
  • De verbinding in je relatie wordt steeds minder diep of lijkt helemaal te zijn verdwenen
  • Je hebt het gevoel dat je partner je niet echt begrijpt en het lukt je niet hier verandering in te brengen

Wat doet relatietherapie bij ASS?

Relatietherapie bij ASS heeft als uitgangspunt om het begrip  en de emotionele verbondenheid  tussen jou en je partner te herstellen en/of te versterken. Daarbij houden we rekening met de bijzonderheden die in jullie relatie kan spelen door ASS. Het uiteindelijke doel is dat je allebei jezelf kunt zijn, beter met elkaar leert communiceren en vanuit je eigen waarden de verbinding met de ander vindt. Jullie zullen uiteindelijk sterker in de relatie staan.

Hoe gaat relatietherapie bij ASS in zijn werk?

Het traject start met een intake en soms met diagnostiek. Wat is er precies aan de hand, wat hebben jullie al gedaan en wat willen jullie graag bereiken? Wat zijn je sterke en minder sterke kanten in jullie relatie?

De start van de relatietherapie bij autisme is intensief, met afspraken op regelmatige basis. Daarna wordt er afgebouwd naar minder sessies. Tijdens de therapie wordt onderzocht hoe je klacht samenhangt met je omgeving en met de generaties die je zijn voorgegaan.

Bzonder heeft expertise op het gebied van ASS binnen relaties. Samen willen wij relaties leuker en fijner maken.

Wil je meer informatie over relatietherapie bij ASS? Neem hier contact met ons op.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Relatietherapeut bij autisme

Omgaan met overprikkeling

Relatietherapie bij ADHD

 

Bzonder helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.