Diagnose ADD bij vrouwen

Diagnose ADD bij vrouwen

Diagnose ADD bij vrouwen

 

ADD komt vaker voor bij volwassen vrouwen dan we denken. Toch wordt er bij vrouwen in de kindertijd vaak geen diagnose gesteld en komt deze pas op latere leeftijd. ADD kan van grote invloed kan zijn op het dagelijkse leven. Een diagnose kan een verklaring geven voor klachten die worden ervaren.

ADD kan bijvoorbeeld resulteren in overprikkeling, zorgen voor een hyperfocus of vergeetachtigheid door problemen met het kortetermijngeheugen. Toch weten vrouwen ADD vaak te verhullen door de druk om in het sociale plaatje te passen en te voldoen aan de ‘norm’. Het onderdrukken van de kenmerken van ADD kan lijden tot emotionele en fysieke uitputting.

Bzonder kan zorgen voor duidelijkheid doormiddel van een ADD diagnostiek traject bij vrouwen.

Wat is ADD?

ADD staat voor attention deficit disorder, ofwel aandachtstekortstoornis. Het is een subtype van ADHD. In de diagnostiek van ADHD wordt onderscheid gemaakt tussen drie subtypen : een type waarbij het aandachtstekort op de voorgrond staat (ookwel ADD genoemd), een type waarbij de hyperactiviteit/impulsiviteit op de voorgrond staat, en het gecombineerde type.

Je kunt hier meer lezen over kenmerken van ADD bij volwassenen of een ADD test doen.

Wat is diagnostiek?

In een diagnostiek traject wordt een diagnose gesteld. Dit bestaat uit een zogeheten ‘DSM classificatie’ van de symptomen die je ervaart. Bijvoorbeeld of je klachten vallen binnen het autisme spectrum, of juist passen bij ADHD of iets anders. Daarnaast is er ook een beschrijvende diagnose. Dit geeft aan wat er met je aan de hand is en waarom.

2e spoor reintegratie

Waarom ADD diagnose voor vrouwen bij Bzonder?

Bij Bzonder besteden we veel aandacht aan wie jij bent als persoon. Vanzelfsprekend zijn we gebonden aan standaarden en DSM classificaties, dit is de basis van diagnostiek. Voor ons is diagnostiek echter niet alleen ‘symptomen vinken’, maar ook kijken naar wie jij bent. We zien bijvoorbeeld veel vrouwen die pas op latere leeftijd een diagnose kregen, omdat ze zichzelf veel compensatiestrategieën hadden aangeleerd, die door eerdere behandelaars niet werden herkend.

Daarnaast doen we uitgebreid onderzoek naar verschillende  onderdelen van jouw persoonlijkheid en klachten. We kijken dus niet alleen naar of je wel of niet één bepaalde diagnose hebt, maar onderzoeken jou als geheel. Dit betekent dat een completer plaatje krijgt van waar jouw klachten vandaan komen. Je krijgt van ons een complete psychologische rapportage na afronding.

Bij Bzonder! hebben we geen wachtlijsten. Je kunt bij ons direct* terecht voor jouw diagnostiek traject.

Meer informatie over een ADD Diagnose bij vrouwen en het verloop van een diagnostiek traject kun je hier lezen.

 

Wil je meer informatie over een diagnose? Neem hier contact met ons op.

Premium zorg Contact

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Relatietherapie bij ADD

EFT Therapie bij ADD

Relatie advies bij ADD

Een partner met ADD

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.

 

One thought on “Diagnose ADD bij vrouwen

  1. Pingback: Het Squease drukvest bij overprikkeling! - Bzonder | Psychologie