Wat is eerste spoor re-integratie?

 

Wat is eerste spoor re-integratie?

Zit jij al langdurig ziek thuis door bijvoorbeeld een burn-out, langdurig stress of autisme klachten die jouw werkzaamheden bemoeilijken? Daar wil je natuurlijk graag een duurzame oplossing voor vinden. Wij kunnen ondersteuning bieden bij eerste spoor re-integratie zodat je weer met frisse energie aan het werk kunt. Maar wat is eerste spoor re-integratie, hoe werkt het en hoe kan Bzonder hierbij helpen?

Elke medewerker is welkom bij ons; wij zijn expert op het gebied van burnout, ADHD en autisme gerelateerde klachten.

Neem contact met ons op.

Whatsapp met ons

 

De focus op persoonlijk herstel

Eerste spoor re-integratie is het proces waar je als medewerker doorheen gaat wanneer je langdurig ziek bent, met als doel de re-integratie op de werkvloer. Voor een soepele re-integratie is het belangrijk om de problemen bij de wortel aan te pakken. Helaas zijn stress en een burn-out niet zo eenvoudig te genezen als een griep en zal niet over gaan met een week bedrust. Het zijn vaak diepgewortelde problemen met soms meerdere triggers, die bij een te snelle re-integratie kunnen zorgen voor een terugval. Wij gaan daarom op zoek naar een duurzame oplossing.

Het is dus belangrijk om tijdens het eerste spoor traject te achterhalen wat de triggers zijn, voor bewustwording en een doelgerichte behandeling. Tevens kan het gecombineerd worden met jobcoaching. Ons doel is om de medewerker zo snel als constructief gezien mogelijk is weer aan het werk te krijgen, waarbij zowel de werkgever als de medewerker baat hebben bij de werkhervatting of -verandering.

Hoe werkt de behandeling in de eerste spoor re-integratie?

Bij de behandeling voor de re-integratie gaan wij in gesprek met zowel jou als jouw werkgever om tot de kern van de obstakels te komen. Vaak is een (online) werkplekbezoek onderdeel van het traject. Door een werkplekbezoek kunnen we een beeld krijgen van de professionele omgeving en persoonlijk contact hebben met collega’s en/of leidinggevende. Wij willen uiteraard weten waar jij tegenaan loopt binnen jouw werkomgeving, maar ook de inzichten van jouw werkgever kunnen helpen bij een soepele re-integratie.

Het belangrijkste doel van de behandeling in de eerste spoor re-integratie is om jou een sterker persoon te maken waardoor je in staat bent de prikkels en obstakels in de toekomst te overkomen. Het is dus belangrijk dat jij eerst herstelt, voordat we het hebben over de re-integratie op de werkvloer. Als zorgverleners is onze eerste prioriteit het herstel van onze cliënten en hier zal de focus op liggen.

De behandelafspraken in het kader van re-integratie vinden in principe plaats op onze locaties of online, zodat de medewerker alle rust en privacy heeft. We werken met duidelijke gekaderde sessiepakketten (8-12-16-20 sessies) die naar gelang uitgebreid kunnen worden. Indien gewenst kunnen ook door bedrijfsarts of leidinggevende consultaties of sessies ingeboekt worden, voor vragen of advies over omgang met de problematiek.

Waarom een eerste spoor re-integratie bij Bzonder*?

Bzonder heeft specialistische psychologische expertise én begrijpt de zakelijke kant van het ziekteverzuim. We richten ons op de balans tussen doelgericht werken en duurzaamheid, waarbij we onze klanten niet de snélste, maar wel de snelst duurzame oplossing aanbieden. Wanneer immers de situatie van voor het ziekteverzuim slecht/tijdelijk aangepakt is, is recidive verzekerd. Daar zijn zowel de werkgever als werknemer niet bij gebaat.

In de praktijk zien we vaak dat door collega’s met minder therapeutische ervaring, kortdurende klachtgerichte behandeling aangeboden wordt, waarna de werknemer weer te snel naar werk wordt doorgezet. Voor sommige klachten werkt dit prima. Vaak wordt echter onderliggende problematiek over het hoofd gezien, met terugval tot gevolg en uiteindelijk veel meer kosten door herhaald ziekteverzuim. Daarom richt Bzonder zich tijdens het eerste spoor re-integratie traject op het aanpakken van de psychische en praktische instandhouders, waarbij we uitgaan van de gezamenlijke wens van medewerker en werkgever om een bevredigende en goed functionerende werkrelatie met elkaar op te bouwen/te behouden.

*Een 1e spoor traject wordt uitgevoerd door Bzonder! Zorg & Coaching of Ludi, afhankelijk van de aard van het traject.

 

De snelle checks

✓ Geen wachtlijst

✓ Psychologische en bedrijfskundige expertise

✓ Online, op kantoorlocatie van Bzonder of zakelijke locatie volgens afspraak

 

Meer informatie over eerste spoor re-integratie?

Neem contact met ons op, stuur ons een Whatsapp bericht of boek direct jouw pre-intake.

Whatsapp met ons

Boek jouw pre-intake

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Casus consultatie

Jobcoaching

Loopbaanadvies

Diagnostiek

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.