Relatietips bij ADHD

Relatietips bij ADHD

Relatietips bij ADHD

Op zoek naar relatietips bij ADHD?

Bij Bzonder kun je terecht voor relatietherapie als onderdeel van de behandeling voor autisme of ADD/ADHD of als aparte relatietherapie. Ook kun je bij ons terecht voor reguliere relatietherapie via LoveShrinks (Bzonder) als er bij jullie geen sprake is van een diagnose. We helpen je graag op weg met deze relatietips bij ADHD.

Contact

 

Herkennen van ADHD

Als partner van iemand met ADHD kan het helpen om je te verdiepen in de kenmerken van ADHD. Door meer inzicht te hebben in ADHD kan het in het dagelijkse leven makkelijker zijn om te herkennen welke problemen er door de symptomen van ADHD veroorzaakt worden. Als je weet waar bepaalde problemen vandaan komen, kan het makkelijker zijn er begrip voor op te brengen en er rekening mee te houden.

Rust nemen

Eén van de relatietips bij ADHD is rust nemen. Mensen met ADHD kunnen sneller overprikkeld raken dan andere mensen. Hierdoor kunnen simpele acties soms veel energie kosten. Probeer elkaar af en toe ruimte te geven om tot rust te komen. Vooral wanneer er kinderen zijn, kan het moeilijk zijn om daar tijd voor in te delen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om vaste tijden af te spreken waarop je verantwoordelijk bent voor de kinderen, zodat het ook voor de kinderen duidelijk is wanneer een van de ouders even niet beschikbaar is.

Op zoek naar een balans

De eigenschappen van je partner die je in het begin van de relatie aantrekkelijk vond, kunnen je in de loop van de relatie wat glans verliezen. De impulsiviteit van mensen met ADHD kan bijvoorbeeld voor spontane situaties zorgen, maar de relatie soms ook in problemen brengen. Spreek jullie verwachtingen naar elkaar uit; samen kunnen jullie tot een balans komen.

Beperk het bieden van ondersteuning

Als partner van iemand met ADHD kan je de neiging hebben om dingen uit handen te willen nemen van de ander. Hoewel het vaak goed bedoeld is, kan dit frustraties opleveren en bij de ander voelen alsof er verantwoordelijkheid ontnomen wordt. Bovendien kan dit ‘ontzorgen’ resulteren in oververmoeidheid en stress. Het is belangrijk er alert op te blijven dat je een ‘partnerrol’ heb en geen ‘zorgrol’. Het is belangrijk te blijven communiceren over wat voor ieder prettig is. Maak bijvoorbeeld afspraken over wie welke taken uitvoert en neem elkaars taken niet over. Het is voor beide partners goed om de juiste balans te vinden zodat de relatie niet scheef gaat groeien.

Zoek hulp

Zijn deze relatietips bij ADHD niet genoeg en kom je er samen niet uit? Wacht niet tot het te laat is en ga op zoek naar relatie advies bij ADHD in een vroeg stadium. Wanneer je merkt dat je relatie je al tijden meer energie kost dan je oplevert of als er steeds een terugkerend probleem of conflict speelt in je relatie, kan het fijn zijn om daar samen met een relatietherapeut naar te kijken. Soms zijn de problemen ontstaan zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak, soms is die oorzaak wel duidelijk.

relatietips bij ADHD

Waarom Bzonder voor relatietips bij ADHD?

Bzonder is de specialist bij AD(H)D, autisme en stress bij volwassenen. Bij Bzonder besteden we veel aandacht aan wie jij bent als persoon. Bzonder bestaat uit een team van enthousiaste professionals met ervaring in zowel coaching, training als behandeling. Niet vanuit een papiertje, maar met expertise vanuit de psychologische zorg. Dit betekent dat je niet bij ‘zomaar’ een coach terecht komt, maar bij een professional die weet waar hij of zij het over heeft. Bzonder heeft expertise op het gebied van ADD binnen relaties. Samen willen wij relaties leuker en fijner maken. Communicatie in een relatie met ADD is ons specialisme.

Meer weten over relatietherapie bij ADHD of aanmelden? Neem contact met ons op.

Whatsapp met ons Contact

 

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geen wachtlijst

✓ Geschikt voor volwassenen (18+)

Mogelijk ook interessant voor jou:

Relatietherapie bij ADHD

Diagnostiek 

Relatieproblemen bij ADHD

Relatietherapie bij ADHD in Den Bosch

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.