Tips voor goede communicatie in een relatie bij ADD

Tips voor goede communicatie in een relatie bij ADD

Tips voor goede communicatie in een relatie bij ADD

Een goede communicatie onderhouden binnen de relatie (met ADD) vraagt altijd aandacht. Hoe zorg je ervoor dat je samen op één lijn zit, elkaar goed begrijpt en samen lekker kunt lachen? Soms zijn er factoren die invloed hebben op de communicatie, zoals ADD en merk je dat het onderhouden van een fijne manier van communiceren wat meer aandacht vraagt dan gemiddeld.

Bzonder is de expert op het gebied van relatietherapie als onderdeel van een behandeling voor ADD. We helpen je graag op weg met een aantal tips.

 

Maak tijd om te praten

Plan een vast tijdstip in om samen de week door te nemen en even bij elkaar ‘in te checken.’ Begin bijvoorbeeld samen op vrijdagavond het weekend met een diner of maak iedere maandagavond een korte wandeling. Deze momenten bieden de gelegenheid om samen het gesprek aan te gaan. Dat komt de communicatie in een realtie met ADD ten goede.

Vermijd discussies

Mensen met ADD vermijden soms liever discussies en gaan deze uit de weg. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat het niet zover komt. Vraag de ander regelmatig hoe het met hem of haar gaat. Probeer daarbij open te zijn en naar elkaar te luisteren. Door regelmatig met elkaar in gesprek te gaan voorkom je dat frustraties of ergernissen hoog oplopen en uitmonden in een discussies of ruzie.

ADD

Herken de kenmerlen van ADD

Als partner van iemand met ADD kan het helpen om je te verdiepen in de kenmerken van ADD. Hierdoor kan het in het dagelijkse leven makkelijker zijn om te herkennen wat er door de ADD veroorzaakt wordt. Als je weet waar bepaalde dingen vandaan komen is het makkelijker er begrip voor op te brengen. Daarnaast kun je deze kennis gebruiken in de communicatie in je relatie met ADD.

Geef complimentjes

Gaat iets goed? Benoem het! Probeer de positieve kanten van elkaar te belichten en elkaar complimentjes te geven. Ging er iets minder lekker? Probeer dan aan te geven hoe je het de volgende keer liever zou willen zien. Zo kun je elkaar helpen het voor elkaar prettig te maken.

Eén ding is duidelijk: een relatie bij ADD is in ieder geval nooit saai en het is aan beide partners om daar een goede balans in te vinden.

 

Waarom Bzonder?

Bij Bzonder besteden we veel aandacht aan wie jij bent als persoon. Bzonder bestaat uit een team van enthousiaste professionals met ervaring in zowel coaching, training als behandeling. Niet vanuit een papiertje, maar met expertise vanuit de psychologische zorg. Dit betekent dat je niet bij ‘zomaar’ een coach terecht komt, maar bij een professional die weet waar hij of zij het over heeft. Bzonder heeft expertise op het gebied van ADD binnen relaties. Samen willen wij relaties leuker en fijner maken. Communicatie in een relatie met ADD is ons specialisme.

 

Meer weten over relatietherapie bij ADD of aanmelden? Neem contact met ons op.

Whatsapp met ons Contact

 

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geen wachtlijst

✓ Geschikt voor volwassenen (18+)

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Diagnose ADD voor volwassen

Diagnose ADD

ADD test voor volwassenen

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.

 

communicatie relatie ADD