Tips voor goede communicatie in een relatie bij ADD

Tips voor goede communicatie in een relatie bij ADD

Tips voor goede communicatie in een relatie bij ADD

Een goede communicatie onderhouden binnen de relatie vraagt altijd aandacht. Hoe zorg je ervoor dat je samen op één lijn zit, elkaar goed begrijpt en samen lekker kunt lachen? Soms zijn er factoren die invloed hebben op de communicatie, zoals ADD en merk je dat het onderhouden van een fijne manier van communiceren wat meer aandacht vraagt dan gemiddeld.

Bzonder is de expert op het gebied van relatietherapie als onderdeel van een behandeling voor ADD. We helpen je graag op weg met een aantal tips.

Maak tijd om te praten

Plan een vast tijdstip in om samen de week door te nemen en even bij elkaar ‘in te checken.’ Begin bijvoorbeeld samen op vrijdagavond het weekend met een diner of maak iedere maandagavond een korte wandeling. Deze momenten bieden de gelegenheid om samen het gesprek aan te gaan.

Discussies vermijden

Mensen met ADD vermijden soms liever discussies en gaan deze uit de weg. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat het niet zover komt. Vraag de ander regelmatig hoe het met hem of haar gaat. Probeer daarbij open te zijn en naar elkaar te luisteren. Door regelmatig met elkaar in gesprek te gaan voorkom je dat frustraties of ergernissen hoog oplopen en uitmonden in een discussies of ruzie.

De kenmerken van ADD herkennen

Als partner van iemand met ADD kan het helpen om je te verdiepen in de kenmerken van ADD. Hierdoor kan het in het dagelijkse leven makkelijker zijn om te herkennen wat er door de ADD veroorzaakt wordt. Als je weet waar bepaalde dingen vandaan komen is het makkelijker er begrip voor op te brengen.

Complimentjes geven

Gaat iets goed? Benoem het! Probeer de positieve kanten van elkaar te belichten en elkaar complimentjes te geven. Ging er iets minder lekker? Probeer dan aan te geven hoe je het de volgende keer liever zou willen zien. Zo kun je elkaar helpen het voor elkaar prettig te maken.

Eén ding is duidelijk: een relatie bij ADD is in ieder geval nooit saai en het is aan beide partners om daar een goede balans in te vinden.

Meer weten over relatietherapie bij ADD of aanmelden? Neem contact met ons op.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Diagnose ADD voor volwassen

Diagnose ADD

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.

 

Bij verder browsen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies en ons privacystatement. Meer informatie

De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld vanuit Bzonder. Bzonder is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie.

Cookiebeleid
Bzonder maakt op de website gebruik van cookies. Dit zijn eenvoudige, kleine bestandjes met gegevens die op de harde schijf van je computer opgeslagen worden. De website maakt gebruik van tijdelijke cookies voor functionele en statistische doeleinden. Het is mogelijk dat we deze instrumenten gebruiken om informatie op onze systemen te achterhalen en om bepaalde categorieën van gebruikers te identificeren aan de hand van items zoals IP-adres, domein, browser type en bezochte pagina's. Deze informatie wordt meegedeeld aan onze webmasters die deze informatie gebruiken om het aantal bezoekers op de verschillende delen van de website te analyseren en om te garanderen dat onze website functioneert als een bruikbare en effectieve bron van informatie. Voor cookies die niet noodzakelijk zijn voor het gebruik van de website hebben wij jouw toestemming nodig. Bij het eerste bezoek aan de website wordt jouw ondubbelzinnige toestemming gevraagd voor het gebruik van cookies. Je kunt jouw browser zo instellen dat je tijdens het bezoek aan de website geen niet-functionele cookies ontvangt. Deze privacy voorwaarden zijn alleen van toepassing op het gebruik van de cookies van Bzonder. Het gebruik van cookies en andere technieken gebruikt door derde partijen is onderworpen aan hun eigen privacy voorwaarden. Je kunt cookies uitzetten. Dit doe je in je internetbrowser. Als je in je browser het gebruik van cookies hebt uitgezet kun je nog steeds de meeste onderdelen van de website bezoeken.

Klikgedrag
Op alle websitepages van Bzonder worden algemene bezoekgegevens bijgehouden met behulp van Google Analytics. Bezoekers worden niet geïdentificeerd, we anonimiseren alle statistische gegevens, door het verwijderen van het laatste deel van je IP-adres voordat statistische data wordt verwerkt. De statische data wordt alleen ingezet voor eigen gebruik door website beheerders van Bzonder. De verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij het EU - US Privacy Shield verdrag van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Google kan jouw informatie slechts aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Lees voor meer informatie Google's Privacy Policy.

Tawk.to
Bzonder maakt gebruik van tawk.to, een live chat oplossing van tawk.to Ltd. Tawk.to maakt gebruik van cookies om Bzonder te helpen bezoekers te identificeren en te volgen binnen onze website. Alle communicatie tussen Bzonder en onze bezoekers beveiligd.

Beveiligde verbinding
De website maakt altijd gebruik van een extra beveiligde https:// verbinding, te herkennen aan het slotje in de browser.

Toepassing privacybeleid
Bzonder respecteert de privacy en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je aan ons verstrekt vertrouwelijk wordt behandeld. Bzonder is niet verantwoordelijk voor het privacy beleid van derden en andere sites en bronnen.

Vragen en feedback
Bzonder neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Heb je hier vragen over, dan kun je contact opnemen met [email protected]

Sluiten