Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Heeft de huisarts jou recent geadviseerd te kijken naar de mogelijkheden bij een psycholoog of heb je last van klachten die jouw functioneren in het dagelijks leven beïnvloeden? Zou je meer inzicht willen krijgen in je klachten? Of wellicht wil je meer inzicht in je interesses en persoonlijkheid en hoe je deze optimaal kunt benutten tijdens je loopbaan? Bij Bzonder! kunnen we je helpen met verschillende soorten onderzoek.

Psychologisch onderzoek

Wanneer er sprake is van klachten kan psychologisch onderzoek verhelderend werken. Het doel van een onderzoek is het herleiden en begrijpen van de klachten. Met de resultaten is het mogelijk om advies te geven en een plan te maken voor verdere behandeling.

Er zijn verschillende soorten psychologische onderzoeken, namelijk neuropsychologisch onderzoek, persoonlijkheidsonderzoek en intelligentie onderzoek.

Diagnostisch onderzoek

In een diagnostiek traject wordt een diagnose gesteld. Dit doen we door middel van een zogeheten ‘DSM classificatie’ van de symptomen die je ervaart. Hierbij kijken we bijvoorbeeld of je klachten vallen binnen het autisme spectrum, of juist wijzen op ADHD. Daarnaast is er ook een beschrijvende diagnose. Deze beschrijft je klachten en waar deze vandaan komen.

Bzonder biedt diagnostiek zonder wachtlijsten. In 5 weken* heb jij je diagnose en psychologische rapportage. Sneller nodig? Ga dan voor een spoedverzoek.**

* Als in deze periode feestdagen of vakanties vallen, kan de doorlooptijd wat langer zijn.
** Kijk voor de actuele stand van zaken op onze hoofdpagina in het menu.

Loopbaanonderzoek

Het loopbaanonderzoek is een grondige inventarisatie van jouw capaciteiten, persoonlijkheid, talenten, competenties en interesses. Waarbij je alle moeilijke vragen rondom jouw werkende leven kan bespreken. Steeds meer werkgevers zijn bereid om loopbaanonderzoek te vergoeden voor hun werknemers.

 

Meer weten over onderzoek? Boek een pre-intake gesprek of neem contact met ons op.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Behandeling

Loopbaanadvies

Online sessie boeken

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.