Relatietips bij autisme

Relatietips bij autisme

Relatietips bij autisme

Op zoek naar relatietips bij autisme?

Bij Bzonder kun je terecht voor relatietherapie als onderdeel van de behandeling voor autisme of ADD/ADHD of als aparte relatietherapie. Ook kun je bij ons terecht voor reguliere relatietherapie via LoveShrinks (Bzonder) als er bij jullie geen sprake is van een diagnose. We helpen je graag op weg met deze relatietips.

Mensen met kenmerken van autisme kunnen problemen hebben op het gebied van communicatie en hebben vaak bepaalde patronen in gedrag, interesses en activiteiten. Wanneer er sprake is van autisme binnen een relatie kan dit van invloed zijn op de communicatie en omgang tussen de twee partners.

Bzonder is de expert op het gebied van relatietherapie als onderdeel van een behandeling voor autisme. We helpen je graag op weg met deze relatietips bij autisme.

Contact

Signalen of emoties herkennen

Voor mensen met autisme kan het moeilijk zijn bepaalde signalen of emoties te herkennen. Soms komt wat iemand uitstraalt niet overeen met het werkelijke gevoel of het gedrag van diegene. Dit kan iemand met autisme verwarren. In dat geval kan het helpen om duidelijk te benoemen wat er aan de hand is en waarom. Het kan je partner met autisme helpen om uit te leggen hoe jij je voelt en wat je daarbij van de ander verwacht. Vind je het lastig te zien hoe de ander zich voelt? Probeer door middel van vragen te onderzoeken hoe de ander zich voelt: ‘Je bent zo stil, ben je verdrietig?’

Gevoelig voor prikkels

Eén van de relatietips bij autisme is om je partner rust te gunnen. Mensen met autisme zijn vaak bovenmatig gevoelig voor prikkels. Hierdoor raken zij sneller overprikkeld en hebben zij meer tijd nodig om alle prikkels te verwerken. Een kort rustmoment kan daar positief aan bijdragen. Als dat niet lukt dan bestaat de kans op vermoeidheid of een verminderde stemming, wat in eerste instantie vaak op de partner wordt afgereageerd. Meestal is een moment alleen voldoende om weer op te laden en weer over te gaan tot de orde van de dag. Geef je partner met autisme de ruimte om zich terug te trekken wanneer dit nodig is.

relatietips bij autisme

Het herkennen van autisme

Als partner van iemand met autisme kan het helpen om je te verdiepen in de kenmerken van autisme. Door meer inzicht te hebben in autisme kan het in het dagelijkse leven makkelijker zijn om te herkennen wat er door autisme veroorzaakt wordt. Als je weet waar bepaalde problemen vandaan komen is het makkelijker om er begrip voor op te brengen. Wanneer je beiden kunt accepteren dat bepaalde moeilijkheden te maken hebben met autisme kan dat rust geven. Je kunt hierdoor ook gerichter op zoek gaan naar een oplossing waar jullie je beiden prettig bij voelen.

Tijdig hulp zoeken

Zijn deze relatietips bij autisme niet genoeg en kom je er samen niet uit? Wacht niet tot het te laat is en ga op zoek naar relatie advies bij autisme in een vroeg stadium. Wanneer je merkt dat je relatie je al tijden meer energie kost dan je oplevert of als er steeds een terugkerend probleem of conflict speelt in je relatie, kan het fijn zijn om daar samen met een relatietherapeut naar te kijken. Soms zijn de problemen ontstaan zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak, soms is die oorzaak wel duidelijk.

Waarom Bzonder voor relatietips bij autisme?

Bzonder is de specialist bij AD(H)D, autisme en stress bij volwassenen. Bij Bzonder besteden we veel aandacht aan wie jij bent als persoon. Bzonder bestaat uit een team van enthousiaste professionals met ervaring in zowel coaching, training als behandeling. Niet vanuit een papiertje, maar met expertise vanuit de psychologische zorg. Dit betekent dat je niet bij ‘zomaar’ een coach terecht komt, maar bij een professional die weet waar hij of zij het over heeft. Bzonder heeft expertise op het gebied van ADD binnen relaties. Samen willen wij relaties leuker en fijner maken. Communicatie in een relatie met ADD is ons specialisme.

Meer weten over relatietherapie bij autisme of aanmelden? Neem contact met ons op.

Premium zorg Contact

 

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geen wachtlijst

✓ Geschikt voor volwassenen (18+)

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Diagnostiek 

Relatieproblemen bij autisme

Relatietherapie bji autisme in Tilburg

Problemen met hechting

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.