Concentratietips bij ADHD

Concentratietips bij ADHD

Een deadline op het werk? De tentamens die voor de deur staan? Dat levert al genoeg stress op wanneer je ADHD hebt! Zeker wanneer het niet lukt om je op deze belangrijke momenten te kunnen focussen en je concentratie nog wat te wensen over laat. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je concentratie te verbeteren. Hier geven wij een aantal tips.

1. Doelen stellen

Belangrijk is om duidelijke doelen voor jezelf te stellen. Schrijf deze op, bijvoorbeeld in een schema. Maak een weekplanning met de dingen die je deze week wilt doen en houd je aan deze planning! Stel realistische doelen, dus maak ze niet te groot.

2. Pauze nemen

Dit klinkt misschien gek. Als je het enorm druk hebt wil je natuurlijk zo veel mogelijk door werken. Maar juist als je elk uur even 10 minuutjes pauze neemt kun je het volgende uur er weer beter tegenaan. Een gevaar is om te lang pauze te nemen. Zet daarom een wekkertje en houd je aan je pauzetijden.

3. Goede werkomgeving

Een werkplek waar jij je goed kunt concentreren is erg belangrijk, vooral met ADHD. Wat werkt voor jou? Voor sommige mensen is dit een plek met wat rumoer, voor anderen juist een plek die erg rustig is. Kies de juiste ruimte om te gaan werken.

4. Beloon jezelf

Beloon jezelf als je een doel hebt gehaald. Beloning helpt bij de motivatie en helpt je naar het einde van de dag of van de week toe te werken. De grootste beloning is uiteindelijk natuurlijk dat je jouw deadline hebt gehaald of een goed cijfer hebt gehaald voor je tentamen.

Na de examens is het tijd voor vakantie! Tips om zorgeloos op vakantie te gaan vind je hier.

 

Toch nog wat extra hulp nodig? Boek een losse sessie bij ons of neem contact met ons op.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Zorgeloos op vakantie met ADHD

Coaching

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.