Concentratietips bij ADHD

Concentratietips bij ADHD

Een deadline op het werk? De tentamens die voor de deur staan? Dat levert al genoeg stress op wanneer je ADHD hebt! Zeker wanneer het niet lukt om je op deze belangrijke momenten te kunnen focussen en je concentratie nog wat te wensen over laat. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je concentratie te verbeteren. Hier geven wij een aantal tips.

1. Doelen stellen

Belangrijk is om duidelijke doelen voor jezelf te stellen. Schrijf deze op, bijvoorbeeld in een schema. Maak een weekplanning met de dingen die je deze week wilt doen en houd je aan deze planning! Stel realistische doelen, dus maak ze niet te groot.

2. Pauze nemen

Dit klinkt misschien gek. Als je het enorm druk hebt wil je natuurlijk zo veel mogelijk door werken. Maar juist als je elk uur even 10 minuutjes pauze neemt kun je het volgende uur er weer beter tegenaan. Een gevaar is om te lang pauze te nemen. Zet daarom een wekkertje en houd je aan je pauzetijden.

3. Goede werkomgeving

Een werkplek waar jij je goed kunt concentreren is erg belangrijk, vooral met ADHD. Wat werkt voor jou? Voor sommige mensen is dit een plek met wat rumoer, voor anderen juist een plek die erg rustig is. Kies de juiste ruimte om te gaan werken.

4. Beloon jezelf

Beloon jezelf als je een doel hebt gehaald. Beloning helpt bij de motivatie en helpt je naar het einde van de dag of van de week toe te werken. De grootste beloning is uiteindelijk natuurlijk dat je jouw deadline hebt gehaald of een goed cijfer hebt gehaald voor je tentamen.

Na de examens is het tijd voor vakantie! Tips om zorgeloos op vakantie te gaan vind je hier.

 

Toch nog wat extra hulp nodig? Boek een losse sessie bij ons of neem contact met ons op.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Zorgeloos op vakantie met ADHD

Coaching

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.

 

Bij verder browsen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies en ons privacystatement. Meer informatie

De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld vanuit Bzonder. Bzonder is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie.

Cookiebeleid
Bzonder maakt op de website gebruik van cookies. Dit zijn eenvoudige, kleine bestandjes met gegevens die op de harde schijf van je computer opgeslagen worden. De website maakt gebruik van tijdelijke cookies voor functionele en statistische doeleinden. Het is mogelijk dat we deze instrumenten gebruiken om informatie op onze systemen te achterhalen en om bepaalde categorieën van gebruikers te identificeren aan de hand van items zoals IP-adres, domein, browser type en bezochte pagina's. Deze informatie wordt meegedeeld aan onze webmasters die deze informatie gebruiken om het aantal bezoekers op de verschillende delen van de website te analyseren en om te garanderen dat onze website functioneert als een bruikbare en effectieve bron van informatie. Voor cookies die niet noodzakelijk zijn voor het gebruik van de website hebben wij jouw toestemming nodig. Bij het eerste bezoek aan de website wordt jouw ondubbelzinnige toestemming gevraagd voor het gebruik van cookies. Je kunt jouw browser zo instellen dat je tijdens het bezoek aan de website geen niet-functionele cookies ontvangt. Deze privacy voorwaarden zijn alleen van toepassing op het gebruik van de cookies van Bzonder. Het gebruik van cookies en andere technieken gebruikt door derde partijen is onderworpen aan hun eigen privacy voorwaarden. Je kunt cookies uitzetten. Dit doe je in je internetbrowser. Als je in je browser het gebruik van cookies hebt uitgezet kun je nog steeds de meeste onderdelen van de website bezoeken.

Klikgedrag
Op alle websitepages van Bzonder worden algemene bezoekgegevens bijgehouden met behulp van Google Analytics. Bezoekers worden niet geïdentificeerd, we anonimiseren alle statistische gegevens, door het verwijderen van het laatste deel van je IP-adres voordat statistische data wordt verwerkt. De statische data wordt alleen ingezet voor eigen gebruik door website beheerders van Bzonder. De verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij het EU - US Privacy Shield verdrag van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Google kan jouw informatie slechts aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Lees voor meer informatie Google's Privacy Policy.

Tawk.to
Bzonder maakt gebruik van tawk.to, een live chat oplossing van tawk.to Ltd. Tawk.to maakt gebruik van cookies om Bzonder te helpen bezoekers te identificeren en te volgen binnen onze website. Alle communicatie tussen Bzonder en onze bezoekers beveiligd.

Beveiligde verbinding
De website maakt altijd gebruik van een extra beveiligde https:// verbinding, te herkennen aan het slotje in de browser.

Toepassing privacybeleid
Bzonder respecteert de privacy en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je aan ons verstrekt vertrouwelijk wordt behandeld. Bzonder is niet verantwoordelijk voor het privacy beleid van derden en andere sites en bronnen.

Vragen en feedback
Bzonder neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Heb je hier vragen over, dan kun je contact opnemen met [email protected]

Sluiten