Zorgeloos op vakantie met ADHD of ADD

Zorgeloos op vakantie met ADHD of ADD

Zorgeloos op vakantie met ADHD of ADD

Op vakantie gaan met ADHD of ADD levert zo nu en dan wat hoofdbrekers op. Bepaalde kenmerken van ADHD en ADD (zoals chaotisch zijn en vergeetachtigheid) geven soms meer stress dan je lief is.  Hieronder een aantal tips om tóch zorgeloos op vakantie te gaan:

 

#1: De vakantie uitzoeken:

Kenmerken van ADHD of ADD kunnen er weleens voor zorgen dat je goede idee resulteert in een eindeloze zoektocht naar de perfecte vakantie in een berg aan informatie.

Gevolg? Je raakt gefrustreerd; of boekt juist impulsief iets wat achteraf misschien niet zo verstandig was.

De oplossing?

Stel allereerst je budget, je wens en gewenste reisafstand vast. Zo beperk je enigszins de informatie om uit te kiezen. Slaap er vervolgens een nachtje over (of een paar nachtjes) voordat je echt boekt.

 

#2: Bijbehorende-vakantie-zaken-regelen:

Je hebt geboekt, yes! Maar…zijn er ook nog dingen die je moet regelen voor je vakantie? Probeer alvast te anticiperen op wat komen gaat (bepaalde eisen; zoals visa card of inentingen), zodat je dit niet last minute hoeft te doen (of te laat bent).

De oplossing?

Nadat je geboekt hebt zijn je interesse en je concentratie nog bij het regelen van de vakantie, dus probeer de randzaken meteen regelen; zo kun je het niet zo gemakkelijk vergeten!

 

#3: Inpakken voor je vakantie met ADHD of ADD

Ál die spullen die je niet moet vergeten en keuzes die je moet maken! Stress!

De oplossing?

Probeer je spullen niet pas één dag vooraf in te pakken! Raadpleeg hier de paklijst van Bzonder! Zorg & Coaching; hier staan alle belangrijke items in die je mee moet nemen op vakantie.

 

#4: Vertrek

En dan het uiteindelijke vertrek! Heb je alles geregeld? Heb je alles ingepakt? Ben je misschien toch iets vergeten?

De oplossing?

Gebruik een paklijst en loop deze nog één keer te door. Vertrek daarnaast op tijd. Reken uit hoe lang je nodig hebt om bijvoorbeeld op het vliegveld aan te komen en reken daar nog 1 uur bij op. Zo heb je genoeg tijd voor extra checks en onvoorziene omstandigheden!

 

Veel vakantieplezier!

 

Toch nog wat extra hulp nodig? Boek een losse sessie bij ons of neem contact met ons op.

Mogelijk ook interessant voor jou:

Juiste diagnose

Diagnose ADHD

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.