Ontspannen je weekend in

Ontspannen je weekend in

Ontspannen je weekend in

Het weekend is het moment om te ontspannen en leuke dingen te doen. Je hebt even de tijd voor andere dingen buiten je werk of studie. Die twee dagen lijken alleen altijd wel erg snel voorbij te gaan. Het is dus slim om de week achter je te laten en fris het weekend in te gaan.

Maar die stressvolle week achter je laten is soms moeilijker dan je denkt. De volgende tips helpen je om een ontspannen weekend in te gaan. Een weekend waarin je, ook mentaal, de ruimte hebt om dingen te doen waar jij van geniet.

#1 Overzicht

Vind je het lastig om de dingen die nog niet af zijn achter je te laten in het weekend? Bang dat je ze vergeet? Organiseer de boel voor je de week afsluit. Maak een to-do lijstje met de zaken die je maandag wilt gaan oppakken. Zo hoef je niet bang te zijn dat je ze vergeet en kunnen ze eventjes uit je hoofd.

#2 Ruim op

Zorg dat ook je omgeving het weekend in kan gaan. Berg je werkspullen op of leg je studieboeken terug in de kast. Dit voorkomt dat je telkens herinnerd wordt aan wat je nog moet doen.

#3 Plan leuke activiteiten

Zo, je hebt je werk afgesloten. Maar wat gaat het weekend jou bieden? Zorg dat je iets hebt waarop je je kunt verheugen. Plan in het weekend ruimte voor waar jij echt blij van wordt. Is dat een avondje naar de bioscoop? Een diner in een fancy restaurant? Of juist een serie marathon op de bank? Ga niet zonder plannen het weekend in, maar laat je weekend ook niet vol plannen. Zo vind je een juiste balans tussen actief en ontspannen.

#4 Slaap

Gedurende de werkweek bouwen veel mensen ongemerkt een slaapschuld op. Een tekort aan slaap kan zorgen voor gevoelens van depressie en het hebben van een korter lontje. Ben je moe van je week? Trakteer jezelf op een avondje vroeg naar bed.

 

Fijn weekend!

 

Toch nog wat extra hulp nodig? Boek een losse sessie bij ons of neem contact met ons op.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Kenmerken van een burn-out

Burn-out test

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.