Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Neem jij jezelf ook wel eens voor om meer uit jezelf te halen? Door bijvoorbeeld een cursus te volgen, meer tijd te besteden aan een bepaalde vaardigheid  om juist iets nieuws te gaan leren. Of door simpelweg te proberen je dagen effectiever te benutten, op persoonlijk vlak of op werkgebied. Maar de tijd vliegt en het kan lastig zijn om je persoonlijke doelen te behalen. Voordat je het weet is er al weer een jaar voorbij en moet je toegeven dat er nog weinig veranderd is. Wil je meer uit jezelf halen maar weet je niet goed op welke manier? Met deze tips kun jij je persoonlijke ontwikkeling vergroten.

Splitsen van grote taken

Heb je een grote klus voor de boeg en weet je niet waar je moet beginnen? Grotere taken worden ineens een stuk overzichtelijker wanneer je deze opdeelt in kleinere taken. Hoe concreter, hoe beter. Wanneer ze je direct in je agenda zet op het aangegeven tijdstip kun je er niet meer om heen.

Persoonlijke ontwikkeling vergroten door deadlines

Wanneer je een deadline zet op je droom, wordt het ineens een doel. Een datum of een bepaalde gebeurtenis kan een goede stok achter de deur zijn om je persoonlijke effectiviteit te verbeteren. Wil je leren koken? Als je nu begint met het uitproberen van een nieuw recept per week, heb je aan het einde van het jaar een geweldig kerstdiner op tafel. Of zou je willen hardlopen maar vindt je het lastig om de motivatie te vinden? Kies een hardloopevenement uit over een paar maanden. Als jij je eenmaal hebt aangemeld, dan moet je wel meedoen. En de kans is groot dat je tegen die tijd een nieuwe routine hebt gevonden in het koken of sporten, waardoor je er vanzelf mee doorgaat.

‘Nee’ durven zeggen

Het is soms eenvoudiger om mee te gaan in bepaalde dingen, dan om duidelijk nee te zeggen. Om je persoonlijke ontwikkeling te verbeteren kan het in je voordeel werken als je assertief durft te zijn en ‘nee’ durft te zeggen. Hoe vaak ben je ergens waar je eigenlijk niet wilt zijn? Of doe je iets waar je eigenlijk niet mee bezig wilt zijn, maar je hebt er toch maar mee ingestemd? De tijd die je hier aan kwijt bent, kun je beter besteden aan iets waar je echt graag mee bezig wilt zijn. Durf te kiezen en daarvoor uit te komen.

Loopbaanonderzoek

Op jonge leeftijd moeten we soms al keuzes maken voor de richting van ons leven, terwijl we ons later afvragen of die richting wel echt bij ons past. Een manier om je persoonlijke ontwikkeling te vergroten is door middel van een loopbaanonderzoek. Een loopbaanonderzoek biedt inzicht in jouw sterke en zwakkere kanten. We geven je inzicht in waar jouw kracht matcht met je interesses, waar ontwikkeling mogelijk is en wat bij jou past. Daarbij kunnen we je vanuit onze specialistische psychologische achtergrond ook adviseren over jouw loopbaan, rekening houdend met een eventuele diagnose of psychische klachten, zoals ADHD, autisme of burn-out.

Meer weten over loopbaanonderzoek of aanmelden? Neem contact met ons op.

 

Wellicht ook interessant voor jou:

 

Eerste  spoor traject ziekteverzuim

Tweede spoor traject ziekteverzuim

Waar ligt mijn interesse op werkgebied?

Mentale Gezondheid Test

Loopbaanonderzoek

Loopbaan Test – Hoe goed past jouw baan bij jou?

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.