Baan

Baan

Baan

‘Wat kan ik doen om het maximale te halen uit mijn baan?’ Je zult niet de eerste zijn die zich deze vraag stelt. Misschien voel je na lange tijd in dezelfde sector of op dezelfde werkplek iets van binnen borrelen waardoor je nieuwe kansen zou willen verkennen. Of je zit lekker op je plek maar je bent op zoek naar een boost voor je carrière.

Het verloop van je loopbaan hangt af van een aantal keuzes en prioriteiten. Hier zijn een aantal aspecten waar je rekening mee kunt houden bij het bepalen van je ideale loopbaan.

Wat is mijn ideale baan?

Stel jezelf eens de vraag hoe je ideale baan er uit ziet als je nergens rekening mee zou hoeven houden? Als je bijvoorbeeld de locatie buiten beschouwing laat, de hoogte van het salaris, reistijd en de mening van de mensen om je heen. Het doel hiervan is om er achter te komen wat je nu echt leuk vindt. Waar zou je iedere dag je bed voor uitkomen, ook al zou je er niet voor betaald krijgen? Vervolgens kun je bepalen welke punten je zou kunnen meenemen tijdens een realistische routine.

Behoefte aan verandering

Het gras is niet per definitie groener aan de andere kant. Maar belangrijke momenten in een mensenleven kunnen het verlangen oproepen om veranderingen door te voeren. Denk aan het verlies van een dierbare, ziekte zoals burn-out of de geboorte van een kind. En soms ontstaat een vraag voor loopbaanadvies vanuit de behoefte van verandering, het roer om te gooien en weer enthousiasme te voelen voor het werk.

Wanneer is het tijd voor een andere baan?

Het is niet direct nodig om drastische stappen te nemen en het roer totaal om te gooien. Je kunt beginnen met kleine veranderingen. Is er een collega die taken uitvoert die jouw interesse hebben? Geef aan bij die collega of je leidinggevende dat je graag wilt leren. Zit je te denken aan een baan in een andere sector? Je zou kunnen beginnen met het volgen van een cursus of een dagje meelopen met iemand. Wil je weten hoe goed jouw baan bij je past? Maak dan onze loopbaan test.

Doelen stellen

Iedereen heeft verlangen en wensen. Maar wanneer je er een datum of deadline voor jezelf aan stelt, dan zet je het ineens om in een doel. Het is de kunst om realistische doelen te stellen waar je op je eigen tempo naar toe kunt werken.

Loopbaanadvies

Weet je niet goed waar te beginnen? Loopbaanadvies geeft inzicht in waar jouw kracht matcht met je interesses, waar ontwikkeling mogelijk is en wat bij jou past. Daarbij kan Bzonder je vanuit onze specialistische psychologische achtergrond ook adviseren over jouw loopbaan, rekening houdend met een eventuele diagnose of psychische klachten, zoals ADHD, autisme of burn-out.

Meer weten over loopbaanonderzoek? Boek een pre-intake gesprek of neem contact met ons op.

Mogelijk ook interessant voor jou:

Kenmerken van een burn-out

Coaching bij professionals

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.