Juiste baan vinden

Juiste baan vinden

Juiste baan vinden

Je bent net afgestudeerd, je huidige contract loopt bijna af of je bent gewoon toe aan een nieuwe uitdaging op werkvlak: het is tijd om een baan te zoeken. Solliciteren is voor weinig mensen een favoriete tijdsbesteding en het vinden van de juiste baan is vaak geen eenvoudige taak.

Hoe kun jij je hoofd koel houdens tijdens het solliciteren? We helpen je op weg met deze tips om de juiste baan te vinden.

Omgaan met afwijzingen

De kans is klein dat het bij de eerste sollicatie meteen raak is. Je zult dus tijdens het zoeken van een baan misschien wel met regelmaat afgewezen worden. Deze afwijzingen zijn nooit persoonlijk en zeggen niks over jou als mens of als professional. Dat je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek kan aan verschillende factoren liggen: je profiel past niet bij het bedrijf, de hoeveelheid sollicitanten is enorm of je CV is niet onderscheidend genoeg. Ook al is het nooit leuk om een afwijzing te ontvangen, probeer het niet je zoektocht naar een baan negatief te laten beïnvloeden.

Het vinden van de juiste baan

Met alleen een goede CV ben je er nog niet. Er zijn allerlei kanalen die je kunt inzetten tijdens het vinden van de juiste baa en zorg dus dat je er optimaal gebruik van maakt. Je aanwezigheid op Social Media kun je inzetten als online visitekaartje. Schrijf je in bij wervings- en selectiebureaus. En vergeet vooral de kracht van je netwerk niet. Stel je oud-collega’s en vrienden zoveel mogelijk op de hoogte van het feit dat je een baan aan het zoeken bent: wie weet hebben zij de gouden tip voor je.

Juiste baan vinden door loopbaanadvies

Wil je meer inzicht krijgen in jouw interesses, competenties en persoonlijkheid op werkvlak? Loopbaanadvies biedt inzicht in jouw sterke en zwakkere kanten. We geven je inzicht in waar jouw kracht matcht met je interesses, waar ontwikkeling mogelijk is en wat bij jou past. Daarbij kunnen we je vanuit onze specialistische psychologische achtergrond ook adviseren over jouw loopbaan, rekening houdend met een eventuele diagnose of psychische klachten, zoals ADHD, autisme of burn-out. Wil je weten hoe goed jouw baan bij je past? Maak dan onze loopbaan test. 

Meer weten over loopbaanonderzoek? Boek een pre-intake gesprek of neem contact met ons op.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Coaching

Persoonlijkheidstest

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.