Welke job past bij mij?

Welke job past bij mij?

Welke job past bij mij?

‘Welke job past bij mij?’ Of je nu net afgestudeerd bent of al een behoorlijke carrière hebt opgebouwd, we stellen onszelf allemaal wel eens de vraag of onze huidige baan echt is wat we willen. En terecht: we besteden dagelijks een groot deel van onze tijd aan ons werk. Op jonge leeftijd moeten we al een keuze maken voor een richting in ons leven, op een moment dat we vaak nog helemaal niet weten wie we zijn. Jaren later, vragen veel professionals zich af; ‘Is dit wel echt wat bij mij past?’

Het kan zijn dat je werk niet meer dan een routineklus is geworden en je op zoek bent naar meer uitdaging in je loopbaan. Of wellicht zorgen je dagelijkse taken juist voor hoofdpijn omdat het niet aansluit bij je interesses.

De effecten van een job die niet bij je past

Wanneer je een baan hebt die niet bij je past, kan dit zowel fysiek als mentaal veel van je eisen. Het kan resulteren in lichamelijke ongemakken zoals hoofdpijn, oververmoeidheid en maagklachten. Ook geestelijk kan het grote invloed hebben: het is moeilijk om jezelf te motiveren, kan zorgen voor concentratieproblemen en overmoeidheid. Op lange duur kan onvrede over je baan zelfs leiden tot depressieve klachten.

Welke job past bij mij?

Dit soort vragen kunnen ontstaan door grote gebeurtenissen in ons leven, bijvoorbeeld na een periode van verlies of ziekte. Soms maken we als persoon een ontwikkeling door waardoor dingen van voorheen op een ander moment niet meer bij onze persoonlijkheid passen. Of zijn we op zoek naar een nieuwe uitdaging, voelen we behoefte aan verandering en willen we graag het roer omgooien.

Wat kun je doen?

Om er achter te komen welke job nu echt bij je past kun je beginnen met het doorvoeren van kleine veranderingen. Ga bijvoorbeeld in gesprek met je leidinggevende en spreek je wens uit naar nieuwe uitdagingen. En om te weten wat bij je past, is het belangrijk om je bewust te zijn van je wensen en passies. Weet je dat niet goed, ga dan op onderzoek uit door nieuwe dingen te proberen. Omring je met mensen waar je van kunt leren en die je als een inspiratie ziet. Zij kunnen je motiveren om verder op zoek te gaan naar de baan die het beste bij je past.

Wil je meer inzicht krijgen in jouw interesses, competenties en persoonlijkheid op werkvlak? Dan kan Bzonder je helpen door middel van loopbaanadvies of jobcoaching.

Meer weten over loopbaanonderzoek? Boek een pre-intake gesprek of neem contact met ons op.

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Coaching

Loopbaanadvies

Eerste  spoor traject ziekteverzuim

Tweede spoor traject ziekteverzuim

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.

 

Bij verder browsen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies en ons privacystatement. Meer informatie

De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld vanuit Bzonder. Bzonder is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie.

Cookiebeleid
Bzonder maakt op de website gebruik van cookies. Dit zijn eenvoudige, kleine bestandjes met gegevens die op de harde schijf van je computer opgeslagen worden. De website maakt gebruik van tijdelijke cookies voor functionele en statistische doeleinden. Het is mogelijk dat we deze instrumenten gebruiken om informatie op onze systemen te achterhalen en om bepaalde categorieën van gebruikers te identificeren aan de hand van items zoals IP-adres, domein, browser type en bezochte pagina's. Deze informatie wordt meegedeeld aan onze webmasters die deze informatie gebruiken om het aantal bezoekers op de verschillende delen van de website te analyseren en om te garanderen dat onze website functioneert als een bruikbare en effectieve bron van informatie. Voor cookies die niet noodzakelijk zijn voor het gebruik van de website hebben wij jouw toestemming nodig. Bij het eerste bezoek aan de website wordt jouw ondubbelzinnige toestemming gevraagd voor het gebruik van cookies. Je kunt jouw browser zo instellen dat je tijdens het bezoek aan de website geen niet-functionele cookies ontvangt. Deze privacy voorwaarden zijn alleen van toepassing op het gebruik van de cookies van Bzonder. Het gebruik van cookies en andere technieken gebruikt door derde partijen is onderworpen aan hun eigen privacy voorwaarden. Je kunt cookies uitzetten. Dit doe je in je internetbrowser. Als je in je browser het gebruik van cookies hebt uitgezet kun je nog steeds de meeste onderdelen van de website bezoeken.

Klikgedrag
Op alle websitepages van Bzonder worden algemene bezoekgegevens bijgehouden met behulp van Google Analytics. Bezoekers worden niet geïdentificeerd, we anonimiseren alle statistische gegevens, door het verwijderen van het laatste deel van je IP-adres voordat statistische data wordt verwerkt. De statische data wordt alleen ingezet voor eigen gebruik door website beheerders van Bzonder. De verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij het EU - US Privacy Shield verdrag van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Google kan jouw informatie slechts aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Lees voor meer informatie Google's Privacy Policy.

Tawk.to
Bzonder maakt gebruik van tawk.to, een live chat oplossing van tawk.to Ltd. Tawk.to maakt gebruik van cookies om Bzonder te helpen bezoekers te identificeren en te volgen binnen onze website. Alle communicatie tussen Bzonder en onze bezoekers beveiligd.

Beveiligde verbinding
De website maakt altijd gebruik van een extra beveiligde https:// verbinding, te herkennen aan het slotje in de browser.

Toepassing privacybeleid
Bzonder respecteert de privacy en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je aan ons verstrekt vertrouwelijk wordt behandeld. Bzonder is niet verantwoordelijk voor het privacy beleid van derden en andere sites en bronnen.

Vragen en feedback
Bzonder neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Heb je hier vragen over, dan kun je contact opnemen met [email protected]

Sluiten