Gedrag

Gedrag

Gedrag

Boos worden we allemaal wel eens. Soms zou je het liefste de computer uit het raam gooien of een trap tegen de muur geven uit frustratie. Bij een gedragsstoornis of een gedragsprobleem is er meer aan de hand. Zowel kinderen als volwassenen kunnen stoornissen en problemen rondom gedrag vertonen.

Wat is een gedragsstoornis?

Iemand met een gedragsstoornis is aanhoudend negatief, opstandig en vaak agressief. Dit kan soms verregaande gevolgen hebben voor de persoon zelf of de omgeving. Mensen met gedragsstoornissen zijn eerder geneigd regels te overtreden of ruziezoekend gedrag te vertonen. Dit kan soms zelfs leiden tot agressief gedrag en het overtreden van de wet.

Een gedragsstoornis is aangeboren en niet te genezen. Toch is er veel te leren over wat bijvoorbeeld een goede manier is om met een gedragsstoornis om te gaan.

Wat is een gedragsprobleem?

In tegenstelling tot een gedragsstoornis is een gedragsprobleem niet aangeboren. Het wordt veelal veroorzaakt door de omstandigheden, zoals een onregelmatige opvoeding of een situatie waarbij geweld van pas is gekomen. Door gedragsproblemen kan het moeilijk zijn om reguliere taken succesvol uit te voeren, zoals studeren of werken. Het negatieve gedrag kan bijvoorbeeld voor veel onbegrip zorgen bij de omgeving.

Gedragsproblemen kunnen zowel bij kinderen als bij volwassenen voorkomen.

Waarom een diagnose?

Een diagnose kan in veel gevallen opheldering geven na een onrustige periode van onduidelijke klachten. Bij Bzonder doen we uitgebreid onderzoek naar verschillende onderdelen van jouw persoonlijkheid en klachten. We kijken dus niet alleen naar of je wel of niet één bepaalde diagnose hebt, maar onderzoeken jou als geheel. Dit betekent dat een completer plaatje krijgt van waar jouw klachten vandaan komen. Je krijgt van ons een complete psychologische rapportage na afronding.

Bij Bzonder werken we zonder wachtlijsten. Bij ons kun je direct starten.

Mogelijk ook interessant voor jou:

Behandeling

Diagnostiek

Relatietips bij ADHD

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.