2017-07-09 ADHD medicatie meenemen op vakantie

2017-07-09 ADHD medicatie meenemen op vakantie

Looking for another language?

Heb je ADHD, slik je hiervoor medicatie en neem je deze mee op vakantie?

 

LET OP: Voor ADHD-medicatie met als werkzame stof Methylfenidaat gelden speciale regels in het buitenland. Dit zijn bijvoorbeeld Concerta, Ritalin, Equasym en Medikinet. Ook Dexamfetamine valt onder de opiumwet.

 

Wat moet je doen?

Check eerst deze site van de Rijksoverheid of het land waar jij naartoe gaat behoort tot de Schengenlanden.

1.) Zo ja: Vul een Schengenverklaring in, welke je via deze link kunt downloaden. Hierin staat dat u de medicijnen meeneemt voor eigen gebruik. Neem de medicijnen wel mee op vakantie in de verpakking van de apotheek.

2.) Zo nee: Neem voordat je op vakantie gaat contact op met de ambassade of het consulaat van het betreffende land. Vraag ook je arts om een verklaring. Hiermee kun je bij de ambassade toestemming vragen voor het meenemen van de medicijnen.

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.

 


Bij verder browsen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies en ons privacystatement. Meer informatie

De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld vanuit Bzonder. Bzonder is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie.

Cookiebeleid
Bzonder maakt op de website gebruik van cookies. Dit zijn eenvoudige, kleine bestandjes met gegevens die op de harde schijf van uw computer opgeslagen worden. De website maakt gebruik van tijdelijke cookies voor functionele en statistische doeleinden. Deze cookies bevatten geen persoonsgegevens en worden enkel gebruikt om de website gebruikersvriendelijker te maken. U kunt cookies uitzetten. Dit doet u in uw internetbrowser. Als u in uw browser het gebruik van cookies heeft uitgezet kunt u nog steeds de meeste onderdelen van de website bezoeken.

Klikgedrag
Op alle websitepages van Bzonder worden algemene bezoekgegevens bijgehouden met behulp van Google Analytics. Bezoekers worden niet geïdentificeerd, we anonimiseren alle statistische gegevens, door het verwijderen van het laatste deel van uw IP-adres voordat statistische data wordt verwerkt. De statische data wordt alleen ingezet voor eigen gebruik door website beheerders van Bzonder.

Beveiligde verbinding
De website maakt altijd gebruik van een extra beveiligde https:// verbinding, te herkennen aan het slotje in de browser.

Toepassing privacybeleid
Bzonder respecteert de privacy en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u aan ons verstrekt vertrouwelijk wordt behandeld. Bzonder is niet verantwoordelijk voor het privacy beleid van derden en andere sites en bronnen.

Vragen en feedback
Bzonder neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Heeft u vragen hierover, dan kan u contact opnemen met [email protected]

Sluiten