Relatietherapie bij ADD in Eindhoven

Ben je op zoek naar relatietherapie bij ADD in Eindhoven?

Bij Bzonder kun je terecht voor relatietherapie als onderdeel van de behandeling voor ADD of als aparte relatietherapie. Ook kun je bij ons terecht voor reguliere relatietherapie via LoveShrinks (Bzonder) als er bij jullie geen sprake is van een diagnose.

Heb je geen ADD, maar speelt er bij jullie andere psychische problematiek die een rol speelt in jullie relatie? Wanneer de problematiek valt binnen onze expertise, ben je ook van harte welkom. Je kan dit zelf even nalezen op onze FAQ, of neem contact met ons op.

Contact

 

Wanneer relatietherapie bij ADD (Eindhoven)?

Jouw relatie begon met een intense verliefdheid wat zich ontwikkelde tot een diep gevoel van verbondenheid. Maar degene die het dichtst bij je staat kan ook pijn en verdriet veroorzaken. Elke relatie ondervindt zijn hoge pieken en diepe dalen. Het kan gebeuren dat jullie vastlopen in negatieve patronen. Wanneer de stress oploopt zijn jullie niet goed in staat om elkaar objectief te aanschouwen en te begrijpen. Je reageert vanuit je pijn en bijbehorende emotie.

Jullie raken verstrikt in een patroon van miscommunicatie, negativiteit en onbegrip. Onderliggende verlangens en behoeftes worden hierdoor niet goed geuit. De verbinding is kwijt en je weet niet meer hoe je op je partner moet reageren. Wanneer één of beide partners last hebben van ADD kan ook dat een grote invloed hebben op de relatie. Als je merkt dat je relatie je al tijden meer energie kost dan je oplevert of als er steeds een terugkerend probleem of conflict speelt in je relatie, kan het fijn zijn om daar samen met een relatietherapeut naar te kijken.

Hulp van een relatietherapeut bij ADD kan zinvol zijn wanneer je je herkent in één of meerdere punten:

 • Je hebt zelf in te grote mate last van je relatieproblemen
 • Jouw partner ervaart ook last van de relatieproblemen
 • Je hebt een diagnose ADD of hebt een vermoeden hiervan en hebt het idee dat dit een nadelige invloed op je relatie heeft
 • Jullie komen steeds in dezelfde discussies of ruzies terecht
 • Je hebt kinderen die lijden onder de relatieproblemen
 • De verbinding in je relatie wordt steeds minder diep of lijkt helemaal te zijn verdwenen
 • Je hebt het gevoel dat je partner je niet echt begrijpt en het lukt je niet hier verandering in te brengen

relatietherapie

Kenmerken ADD bij volwassenen

Welke signalen herken jij bij jezelf?

ADD staat voor attention deficit disorder, ofwel aandachtstekortstoornis. Het is een subtype van ADHD. In de diagnostiek van ADHD wordt onderscheid gemaakt tussen drie subtypen : een type waarbij het aandachtstekort op de voorgrond staat (ookwel ADD genoemd), een type waarbij de hyperactiviteit/impulsiviteit op de voorgrond staat, en het gecombineerde type.

De klachten bij ADD vallen dus vooral in de categorie aandachtstekort:

 • Ik ben heel snel afgeleid
 • Ik kan me niet goed inbeelden hoe ik een taak moet aanpakken
 • Als ik ben afgeleid kan ik moeilijk de draad weer oppakken
 • Ik vind het moeilijk om de stappen op een rijtje te krijgen die ik moet doen om een doel te bereiken
 • Ik vind het moeilijk om het doel op de lange termijn voor ogen te houden als ik met vervelende taken bezig ben

Kenmerken van ADD bij volwassenen zijn vaak ook:

 • Oververmoeidheid
 • Stemmingsproblemen
 • Laag zelfbeeld

Deze kenmerken kunnen van invloed zijn op je relatie.

 

Wat doet relatietherapie bij ADD (Eindhoven)?

Relatietherapie bij ADD bij Bzonder heeft als uitgangspunt om het begrip  en de emotionele verbondenheid  tussen jou en je partner te herstellen en/of te versterken. Daarbij houden we rekening met de bijzonderheden die in jullie relatie kan spelen door de ADD. Het uiteindelijke doel is dat je allebei jezelf kunnen zijn, beter met elkaar leert communiceren en vanuit je eigen waarden de verbinding met de ander vindt. Jullie zullen uiteindelijk sterker in de relatie staan.

Hoe gaat relatietherapie bij ADD (Eindhoven) in zijn werk?

Jullie traject start met een intake. Wat is er precies aan de hand, wat hebben jullie al gedaan en wat willen jullie graag bereiken? Wat zijn je sterke en minder sterke kanten in jullie relatie?

De start van de relatietherapie bij ADD is intensief, met afspraken op regelmatige basis. Sommige stellen kiezen er ook voor om sessies op locatie af te wisselen met individuele online sessies. Na de eerste basis wordt er afgebouwd naar minder sessies.  

Binnen de relatietherapie ga je op zoek naar de negatieve interactiepatronen die tussen jullie zijn ontstaan. Onder harde negatieve reacties, zoals boosheid of terugtrekken, liggen vaak andere gevoelens zoals pijn of eenzaamheid. Deze zachtere gevoelens gaan verloren onder de harde reacties, waardoor ze niet meer worden gevoeld of waargenomen. Door contact te maken met met deze onderliggende gevoelens wordt duidelijk waar de pijn zit en waar behoeftes liggen. Door deze naar elkaar te uiten kunnen jullie dichter tot elkaar komen. In deze volgende fase staat het versterken en/of vergroten van de verbinding tussen jullie centraal. Door opdrachten binnen en buiten de sessies, wordt gewerkt aan inzicht en het veranderen van de dynamiek tussen jullie. Omdat het belangrijk is dat je nieuwe patronen aanleert, ga je zelf ook thuis aan de slag. Op deze manier zullen jullie in de toekomst minder snel in dezelfde patronen terug vallen.

Bij LoveShrinks (Bzonder) werken we o.a. met Emotion Focused Therapy (EFT). EFT richt zich op onderliggende emoties en de behoeften van jou en je partner. Hierdoor leer je je eigen en elkaars gevoelens beter begrijpen.
Het type coaching wordt afgestemd op jullie behoeften en doelen. Meestal wordt er een combinatie gebruikt van verschillende methoden.

 

Waarom Bzonder?

Bij Bzonder besteden we veel aandacht aan wie jij bent als persoon. Bzonder bestaat uit een team van enthousiaste professionals met ervaring in zowel coaching, training als behandeling. Niet vanuit een papiertje, maar met expertise vanuit de psychologische zorg. Dit betekent dat je niet bij ‘zomaar’ een coach terecht komt, maar bij een professional die weet waar hij of zij het over heeft. Bzonder heeft expertise op het gebied van ADD binnen relaties. Samen willen wij relaties leuker en fijner maken.

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geen wachtlijst

✓ Geschikt voor volwassenen (18+)

✓ Private, premium en zakelijke trajecten

✓ Online of op kantoorlocatie van Bzonder of zakelijke locatie volgens afspraak

Meer weten over relatietherapie bij ADD (Eindhoven)?

Neem contact met ons op.

Premium zorg Stuur een bericht

 

Ook mogelijk interessant voor jou

Loopbaanadvies bij ADD

Behandeling ADD bij volwassenen

ASRS vragenlijst – Dit is de Nederlandse versie van een AD(H)D screener ontwikkeld door de World Health Organization.

Losse coaching sessie boeken zonder traject

Direct je pre-intake inboeken voor jullie relatietherapie

 

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.