Online EMDR bij angst, paniek of stress door het coronavirus

Ben je op zoek naar online EMDR behandeling bij angst, paniek of stress ten gevolge van het coronavirus? Bij ons kun je terecht voor online behandelingen zoals EMDR zonder wachtlijst.

 

Wanneer online EMDR?

De uitbraak van het coronavirus houdt ook Nederland in zijn greep. Merk jij dat je je erg veel zorgen maakt om het coronavirus en de gevolgen ervan? Zorgt dit voor een gevoel van angst of paniek? Geeft de situatie je veel stress? Een schokkend of angstaanjagend toekomstbeeld als gevolg van het coronavirus kan ervoor zorgen dat je je anders gaat voelen, denken en ook gaat gedragen. Het is ook mogelijk dat iemand in jouw omgeving, of jij zelf, het coronavirus al hebt gehad: iets wat heel heftig kan zijn. Een onverwerkte gebeurtenis kan ervoor zorgen dat je last blijft houden van angsten en/of spanningen in je dagelijks leven.
Online EMDR is een effectieve behandelmethode om je angst, paniek en/of stress door het coronavirus te verminderen.

Online EMDR kan zinvol zijn wanneer je je herkent in de volgende klachten ten gevolge van de situatie rondom het coronavirus:

  • Angsten, fobieën, paniek, onrust
  • Stress en verhoogde alertheid
  • Nare herinneringen aan een heftige gebeurtenis
  • Herbelevingen aan een traumatische ervaring
  • Snel geïrriteerd zijn
  • Somberheid
  • Negatief zelfbeeld, schaamte of een schuldgevoel
  • Concentratieproblemen
  • Slaapproblemen

 

Wat is online EMDR?

Online EMDR wordt als behandeling ingezet bij angst, stress, trauma en heftige gebeurtenissen. De behandeling richt zich op de verwerking van de beangstigende, stressvolle of heftige gebeurtenis en angst. Ook kan online EMDR zich richten op een schokkend of beangstigend toekomstbeeld, bijvoorbeeld ten gevolge van het coronavirus.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een effectieve vorm van behandeling voor mensen die last blijven houden van de gevolgen (in emoties, gedachten en/of gedrag) van een heftige ervaring. EMDR werd ruim 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door psychologe Francine Shapiro en is daarna uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische behandeling. Er is inmiddels veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar EMDR en de werkzaamheid van deze behandeling. Hieruit is gebleken dat cliënten positief effect merken van de behandeling. Er zijn verschillende theorieën over waarom EMDR werkt. Er wordt aangenomen dat het protocol van EMDR veel geheugencapaciteit van de cliënt kost, waardoor er minder plaats is voor levendige en heftige emoties bij de herinnering. Hierdoor kan de cliënt een andere lading aan de gebeurtenis geven.

Binnen online EMDR wordt gebruik gemaakt van een afleidende “stimulus” die je volgt met je ogen (Eye Movement). Deze stimulus kan een beweging op het beeldscherm zijn of een geluid.

 

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Een behandeling start altijd met een online intake. Wat is er precies met je aan de hand, wat heb je al gedaan en wat zou je willen bereiken?

Na de intake starten we met online EMDR. Binnen de sessies gaan we in op de gebeurtenis(sen) die bij jou angst of stress oproept. In eerste instantie doen we dit om meer informatie over de gebeurtenis te verzamelen. Daarna wordt het verwerkingsproces opgestart. Hierbij gaan we opnieuw kijken naar de gebeurtenis maar nu in combinatie met een afleidende stimulus. De EMDR procedure brengt vaak veel gedachten en beelden op gang, maar regelmatig ook gevoelens. Online EMDR zorgt ervoor dat de herinnering de kracht en emotionele lading verliest.

Waarom online EMDR bij Bzonder?

Bzonder heeft jarenlange therapeutische ervaring en specialistische psychologische kennis. We besteden veel aandacht aan wie jij bent als persoon en nemen we de tijd om dieper op jouw klachten in te gaan. Daarbij kunnen we binnen de online EMDR behandeling ook rekening houden met eventueel aanwezige psychische problematiek (ADHD, autisme of andersoortige psychische klachten). We kijken naar jouw behoeften en vullen het EMDR protocol, waar wenselijk, aan.
Bzonder biedt EMDR online aan, waardoor het voor iedereen toegankelijk is en je het vanuit je veilige (thuis) omgeving kunt volgen. Iets wat zeer passend is in de huidige crisis door het coronavirus. Bzonder heeft expertise in online behandelen. We hebben hebben aandacht voor jouw gevoel van (online) veiligheid. We zullen meehelpen met het instellen van jouw computer en zorgen dat alles goed werkt. Onze ervaring is dat een EMDR behandeling veel met je kan doen. We zorgen ervoor dat jij je ook buiten de sessies veilig voelt.

Tot slot hebben heeft Bzonder geen wachtlijsten. Wanneer jij zelf flexibel bent in jouw afspraakmogelijkheden, kan je bij ons direct beginnen.

 

Meer weten of aanmelden?

Contact

 

Boek jouw pre-intake

 

Mogelijk ook interessant voor jou

Maak de Trauma Test

Diagnostiek

Mentale Gezondheid Test

Burn-out bij volwassenen

Angststoornis

 

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geen wachtlijst

✓ Geschikt voor volwassenen (18+)

✓ Online

 

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.