Wat houdt loopbaanonderzoek in?

Wat houdt loopbaanonderzoek in?

Wat houdt loopbaanonderzoek in?

CBS-cijfers laten de afgelopen jaren zien dat sinds het begin van de crisis steeds minder mensen van baan zijn gaan wisselen. Wie een vaste baan heeft, blijft dus liever werken in onvrede dan het risico te nemen om te wisselen. Hierdoor groeit het aantal mensen met burn-outklachten, volgens cijfers van CBS en TNO. Werkende zijn 24/7 beschikbaar voor hun werk en de lijn tussen werk en privé wordt steeds smaller. Loopbaanonderzoek kan daarbij helpen.

Wat houdt loopbaanonderzoek in?

Een loopbaanonderzoek biedt inzicht in jouw sterke en zwakkere kanten. We geven je inzicht in waar jouw kracht matcht met je interesses, waar ontwikkeling mogelijk is en wat bij jou past. Daarbij kunnen we je vanuit onze specialistische psychologische achtergrond ook adviseren over jouw loopbaan, rekening houdend met een eventuele diagnose of psychische klachten, zoals ADHD, autisme of burn-out.

Het loopbaanonderzoek bestaat uit een uitgebreid intakegesprek (f2f of via videocall), digitale testafname, een uitgebreide adviesrapportage en een toelichtend eindgesprek per telefoon of videocall.

Waarom een loopbaanonderzoek?

Gelukkig krijgen steeds meer werknemers een loopbaanonderzoek vergoedt door hun werkgever. Het loopbaanonderzoek is een grondige inventarisatie van jouw capaciteiten, persoonlijkheid, talenten, competenties en interesses. Waarbij je alle moeilijke vragen rondom jouw werkende leven kan bespreken.

Het succes van loopbaanonderzoek

Voordat loopbaanonderzoek een meer gebruikelijke rol gaat spelen in het werkende leven, moet de effectiviteit van coaching nog steviger gestaafd worden door de wetenschap. Het is lastig om coaching te meten. Het succes van een loopbaanonderzoek is namelijk subjectief. Er is niet één gewenste uitkomst. Allesbepalend is jouw klik met de coach. Het is niet de bedoeling van de coach dat je per definitie het roer omgooit en een Bed & Breakfast in Frankrijk gaat beginnen. Als je door kleine aanpassingen merkt dat je jouw werkende leven op orde krijgt, is dat voor alle partijen natuurlijk winst.

Meer weten over loopbaanonderzoek? Boek een pre-intake gesprek of neem contact met ons op.

 

Ook interessant voor jou:

Kenmerken van een burn-out

Jobcoaching

Eerste  spoor traject ziekteverzuim

Tweede spoor traject ziekteverzuim

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.