Cogmed training

Wat doet de Cogmed training?

De Cogmed training is wetenschappelijk effectief bevonden voor het verbeteren van het werkgeheugen en prestaties bij mensen met onder andere adhd, niet aangeboren hersenletsel en leerproblemen. De Cogmed training verbetert je werkgeheugen en concentratie en heeft daarnaast ook een positief effect op je andere executieve functies.

De training is niet alleen effectief voor mensen die problemen ervaren bij het werkgeheugen, maar ook geschikt voor mensen die hun prestaties willen verbeteren, ouderen die hun werkgeheugen willen blijven trainen of sporters die hun focus willen verbeteren.

Momenteel verzorgen we geen Cogmed Trainingen in verband met technische problemen bij de uitgever van de online omgeving Pearson. Wil je toch meer informatie? Dan verwijzen we je graag naar Pearson zelf: [email protected], tel: (0)20-5815500 (laatst bijgewerkt 20-10-2021). 

Wat is het werkgeheugen?

Het werkgeheugen is een alomvattende term voor het korte termijn geheugen dat in de hersenen tijdelijke informatie opslaat en verwerkt; de bewerking van input –> output. Net zoals het werkgeheugen van een computer groter of kleiner kan zijn, is dit bij mensen ook zo.

 

Wat is het gevolg van een slecht functionerend werkgeheugen?

Met een slecht functionerend werkgeheugen kun je, ongeacht je intelligentie, minder taken tegelijk verwerken en minder goed overzicht houden. Je kunt als het ware de bewerking in je hoofd niet goed vasthouden en uitvoeren. Het gevolg hiervan is dat je school- of werkresultaten slechter worden, je vaak dingen vergeet en veel moeite hebt om ‘grip’ te houden op de dingen die je doet.

Adhd, add, autisme (pdd nos, asperger e.a.) en dyslexie staan niet per definitie garant voor een minder goed werkgeheugen, maar in veel gevallen gaat dit wel samen.

 

Is een Cogmed training geschikt voor jou?

De Cogmed training is een effectieve werkgeheugen computertraining die zowel bij kinderen als volwassenen de aandacht en het werkgeheugen verbetert.

Test hoe goed jouw werkgeheugen is met de quickscan voor volwassenen

Test hoe goed het werkgeheugen van jouw kind is met de quickscan voor kinderen..

 

Hoe werkt de Cogmed training?

De Cogmed training is een begeleide computertraining van 25 sessies van 30-45 minuten in vijf tot acht weken tijd. Na de startsessie en intake bij ons op kantoor, kun je de training gewoon thuis achter je computer volgen. Tijdens je training wordt je wekelijks gecoacht door de hiervoor speciaal opgeleide en geregistreerde Cogmed coach via Skype of telefoon. Na afloop heb je een evaluatie en krijg je een eindverslag met je resultaten. Ook mag je nog een jaar lang gebruik maken van 100 minisessies.

 

Wat kost een training?

Een Cogmed training kost 799,- voor particulieren en 828.30 exclusief btw voor zakelijke opdrachtgevers.

Hiervoor krijg je de Cogmed trainingslicentie, 100 minisessies, een uitgebreide intake/startsessie, indivduele coachcalls, een verslag van je training en een eindgesprek/advies.

 

Meer weten of aanmelden?

Contact

 

 

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig
✓ Geschikt voor volwassenen (18+), soms voor kinderen (12+)
✓ Op onze locatie in Tilburg of online

 

Mogelijk ook interessant voor jou

Diagnostiek

Loopbaanadvies

Jobcoaching

Mentale gezondheid test

Premium zorg

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.