Relatietherapie

Ben je op zoek naar relatietherapie? Bij ons kun je terecht voor relatietherapie als onderdeel van de behandeling voor autisme/ASS of ADD/ADHD, als de relatieproblemen een gevolg zijn van de klachten. Ook kun je bij ons terecht voor relatietherapie als er geen sprake is van een diagnose voor één of beide partners.

 

Wanneer relatietherapie? ADHD

Als je merkt dat je relatie je al tijden meer energie kost dan je oplevert of als er steeds een terugkerend probleem of conflict speelt in je relatie, kan het fijn zijn om daar samen met een relatietherapeut naar te kijken. Soms zijn de problemen ontstaan zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak, soms is die oorzaak wel duidelijk. Wanneer één of beide partners last hebben van autisme/ASS of ADD/ADHD kan ook dat een grote invloed hebben op de relatie. In al deze gevallen kun je bij ons terecht.

Hulp van een relatietherapeut kan zinvol zijn wanneer je je herkent in één of meerdere punten:

  • Je hebt zelf in te grote mate last van je relatieproblemen
  • Je partner ervaart ook last van de relatieproblemen
  • Jullie komen steeds in dezelfde discussies of ruzies terecht
  • Je hebt kinderen die lijden onder de relatieproblemen
  • Je hebt een diagnose autisme/ASS of ADD/ADHD of hebt een vermoeden hiervan en hebt het idee dat dit een nadelige invloed op je relatie heeft
  • Je hebt het gevoel dat je partner je niet echt begrijpt en het lukt je niet hier verandering in te brengen
  • De verbinding in je relatie wordt steeds minder diep of lijkt helemaal te zijn verdwenen

 

Wat doet relatietherapie?

Relatietherapie bij Bzonder! heeft als uitgangspunt om het begrip tussen jou en je partner te vergroten. Het doel is allebei jezelf kunnen zijn en vanuit daar de verbinding met de ander zoeken. Door te kijken waar je vandaan komt, wordt gebruik gemaakt van elementen die je al in je hebt, maar ook je gedrag wordt onder de loep genomen om te kijken wat het effect hiervan is op je relatie(problemen). Daarnaast zijn concrete afspraken ook onderdeel van de behandeling.

 

Hoe gaat relatietherapie in zijn werk?

Behandeling start met een intake en soms met diagnostiek. Wat is er precies aan de hand, wat hebben jullie al gedaan en wat willen jullie graag bereiken? Wat zijn je sterke en minder sterke kanten in jullie relatie?

De start van de relatietherapie is intensief, met afspraken op regelmatige basis. Daarna wordt er afgebouwd naar minder sessies. Tijdens de behandeling wordt onderzocht hoe je klacht samenhangt met je omgeving en met de generaties die je zijn voorgegaan.

Door opdrachten binnen en buiten de sessies, die jullie zowel individueel als samen maken, wordt gewerkt aan inzicht en het veranderen van de dynamiek tussen jullie. Deze opdrachten zijn niet zwaar en worden geëvalueerd om te kijken wat het met je doet. Omdat het belangrijk is dat je het zelf doet en dat je jezelf nieuwe patronen aanleert ga je voornamelijk zelf aan de slag en evalueren we in de gesprekken wat de opdrachten je hebben gebracht. Je kan het zelf, ook al weet je dat nu misschien nog niet.

Bij Bzonder! werken we o.a. met Emotionally Focused Therapy (EFT). Het type behandeling wordt afgestemd op jullie behoeften en doelen, meestal wordt er een combinatie gemaakt van verschillende methoden.

 

Aanmelden

Je kan je aanmelden via dit formulier.

 

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geschikt voor volwassenen (18+)

✓ In sommige gevallen vergoeding mogelijk door zorgverzekering

✓ Relatietherapiesessies vinden plaats in Eindhoven!

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.